Ostya
Leírás
Az ostya a sütőcukrászat sajátos terméke, ugyanis a tésztája folyékony. A lisztbe kevés zsiradékot és ízesítőt, cukrot, tojást és sütőport keverünk; tejjel vagy vízzel levesszerűen híg tésztát készítünk. Ezt a tésztát kell két hevített fémlap közé adagolva megsütni. Alakjuk szerint megkülönböztetünk ostyalapokat, -tölcséreket, -kagylókat és egyéb alakzatokat. Összetételét tekintve van dúsító anyagokkal, pl. sajttal készült ostya is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz helyen, bolti csomagolásban.
100g Ostya
fehérjetartalom
12 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
75 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
10 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
12 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
10 mg
szénhidrát
vitaminok