r
Nosalty Logó

Karamellás-diós nápolyi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás-diós nápolyi szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    346.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2470 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    919.4 g
  • Cukor
    746 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1950 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 6926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat gőz felett jó habosra verjük a 4 ek kristálycukorral.
  2. Egy nagyobb hőálló edényben (majd ebbe kell beleférjen a többi hozzávaló)felolvasztjuk a kristálycukrot, és hozzákavarjuk akockákravagdalt margarint (vigyázzunk a hirtelen felszabaduló gőztől, kitartóan kavargassuk mégis).
  3. A tüzet csak pár percnyire feljebb állítjuk, hogy a megkaramelizált cukor meg ne dermedjen a hideg margarintól. Amikor a margarin beleolvadt, visszaállítjuk a tüzet, hogy el ne égessük a cukrot.
  4. Pár percig együtt főzzük (3-5 perc).
  5. Hozzáöntjük a tojáshabot, és ezzel is együtt főzzük (kicsit többet).
  6. Hozzáborítjuk a darált diót, és ezt is felrottyantjuk együtt pár percig (3-5 perc).
  7. A platniról levéve rögtön megkenjük az ostyalapokat, majd egy tálcát borítunk rá, és enyhén súlyos "akármivel" préseljük. Azért nem kell túl súlyos legyen, csak éppen, hogy összeállhassanak a lapok.
  8. Amikor meghűlt, hűtőben tárolhatjuk pár napig is (szeletelés tetszés szerint).
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 225
  • Össznézettség: 122736
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 28.

Ajánló

Nagy adag jön ki belőle, akik nem járnak rá naponta, azoknak bőven elég a fél adag. Megjegyzés: A tojáshabról ne feledkezzünk meg, míg a karamellkrémet készítjük, néha 2-3-szor mixereljük át, hogy ne ülepedjen le teljesen a tojás a hab aljára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Beteg szomszédomat látogattam egy kis ínyencséggel, s ott találtam egy másik látogatót, aki ezt az ostyaszeletet hozta, és megkínáltak vele. Nem kell folytatnom, hogy a receptet rögtön elkértem... Meglehetősen tömény a krémje, ettől ropogós marad az ostyája másnapokra is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...