Karamellás-diós nápolyi szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
578
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
6926
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
578
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 346.7 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 170 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2470 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 424 mg
-
Foszfor 1258 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 919.4 g
-
Cukor 746 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 190.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1950 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 338 micro
-
Kolin: 692 mg
-
Retinol - A vitamin: 1846 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1250 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 996 micro
Összesen
6926
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
433
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat gőz felett jó habosra verjük a 4 ek kristálycukorral.
- Egy nagyobb hőálló edényben (majd ebbe kell beleférjen a többi hozzávaló)felolvasztjuk a kristálycukrot, és hozzákavarjuk akockákravagdalt margarint (vigyázzunk a hirtelen felszabaduló gőztől, kitartóan kavargassuk mégis).
- A tüzet csak pár percnyire feljebb állítjuk, hogy a megkaramelizált cukor meg ne dermedjen a hideg margarintól. Amikor a margarin beleolvadt, visszaállítjuk a tüzet, hogy el ne égessük a cukrot.
- Pár percig együtt főzzük (3-5 perc).
- Hozzáöntjük a tojáshabot, és ezzel is együtt főzzük (kicsit többet).
- Hozzáborítjuk a darált diót, és ezt is felrottyantjuk együtt pár percig (3-5 perc).
- A platniról levéve rögtön megkenjük az ostyalapokat, majd egy tálcát borítunk rá, és enyhén súlyos "akármivel" préseljük. Azért nem kell túl súlyos legyen, csak éppen, hogy összeállhassanak a lapok.
- Amikor meghűlt, hűtőben tárolhatjuk pár napig is (szeletelés tetszés szerint).
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 141
- 7 napos nézettség: 805
- Össznézettség: 124353
- Feltöltés dátuma: 2011. május 28.
Ajánló
Nagy adag jön ki belőle, akik nem járnak rá naponta, azoknak bőven elég a fél adag. Megjegyzés: A tojáshabról ne feledkezzünk meg, míg a karamellkrémet készítjük, néha 2-3-szor mixereljük át, hogy ne ülepedjen le teljesen a tojás a hab aljára.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Beteg szomszédomat látogattam egy kis ínyencséggel, s ott találtam egy másik látogatót, aki ezt az ostyaszeletet hozta, és megkínáltak vele. Nem kell folytatnom, hogy a receptet rögtön elkértem... Meglehetősen tömény a krémje, ettől ropogós marad az ostyája másnapokra is.