Borhabtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
A krémhez
-
8g tojássárgája26 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
10g víz0 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
A díszítéshez
Összesen
586
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
A krémhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
400g fehérbor328 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
100g víz0 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
A díszítéshez
Összesen
5852
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
14.3g tojás18 kcal
-
9.6g cukor37 kcal
-
7.8g vaníliás pudingpor30 kcal
A krémhez
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
17.4g fehérbor14 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
-
4.3g víz0 kcal
-
26.1g habtejszín76 kcal
A díszítéshez
Összesen
254
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.9 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 111.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
586
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 95.6 g
Zsír
-
Összesen 251.9 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3399 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 772 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1506 mg
-
Nátrium 719 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 739.4 g
-
Cukor 466 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1112.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2445 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 551 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 1633 mg
-
Retinol - A vitamin: 2405 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 445 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2363 micro
Összesen
5852
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
22 dkg cukor
-
4 csomag vaníliás pudingpor
A krémhez
-
4 db tojássárgája
-
5 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
1 kávéskanál szegfűszeg
-
2 dkg zselatin
-
1 dl víz
-
6 dl habtejszín
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta készítése:
- A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra, a tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
- 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk, apránként adagolva a 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját és 2 csomag vaníliás pudingport. A masszát beletöltjük a formába, majd néhány perc alatt megsütjük. Közben, elkészítjük a másik tortalapot is ugyan így. Hagyjuk mindkettőt kihűlni.
- A borhab készítése:
- A tojássárgáját a liszttel és kevés hideg borral simára keverjük.
- Közben a maradék bort a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, átszűrjük, majd ráöntjük a lisztes-boros tojássárgájára.
- Gyorsan elkeverjük, sűrűre felfőzzük, majd lehűtjük.
- A zselatint meleg vízben feloldjuk, majd még langyosan a keményre felvert tejszínhabhoz keverjük.
- Végül a kihűlt krémet óvatosan összeforgatjuk a zselatinos tejszínhabbal.
- Összeállítás:
- Az egyik piskótalapot a tortaforma aljára rakjuk, teletöltjük a formát a borhab kb. 3/4 részével, majd a tetejére tesszük a másik piskótalapot.
- Megkenjük a tetejét a félretett krém kb. felével, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
- Kivesszük a formából, az oldalát is bekenjük a maradék krémmel, majd ostyaszívekkel kirakjuk.
- A tetejét körbedíszítjük a krémmel, majd virágokkal, csokiszívekkel, ostyarolettivel dekoráljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 13096
- Feltöltés dátuma: 2010. június 14.
Ajánló
tipp: Szeleteléshez forró vízbe mártott kést használjunk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Az alapötletet a Planétás receptkártyákból vettem, de saját piskótareceptemet használtam készítéskor.