r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös joghurttorta Zsuzsianyu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsianyu
Erdei gyümölcsös joghurttorta Zsuzsianyu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Brownie alap

Joghurt torta

Díszítés

Összesen 937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Brownie alap

Joghurt torta

Díszítés

Összesen 7483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Brownie alap

Joghurt torta

Díszítés

Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    138.2 g

Zsír

  • Összesen
    345.4 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7090.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1941 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    2402 mg
  • Nátrium
    2082 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    943 g
  • Cukor
    518 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1898 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 7483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Brownie alap

Joghurt torta

Díszítés

Elkészítés

Brownie alap

  1. Egy hőálló tálban gőz fölött összemelegítjük a tejet, margarint és a cukrot. A gőzről levéve hozzáadjuk a vanília kivonatot.
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor és kakaópor) beleszitáljuk a langyosra hűlt margarinos alapba, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat és a joghurtot. Homogén állagúra keverjük.
  3. Kivajazott gyűrűs tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben (180 C) megsütjük (kb 30 perc).

Joghurt torta

  1. Amíg a tortalap sül, elkészítjük a joghurtos krémet.
  2. A joghurtot, a cukrot összemelegítjük (de nem szabad forralni!), majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vanília kivonatot, és kihűtjük.
  3. 3 dl tejszínhabot felverjük (2 dl-t félreteszünk másnapra a díszítéshez), és óvatosan összeforgatjuk a kihűlt joghurtos alappal, majd beleszórjuk a zselatin fixet.
  4. A megsült brownie-t egy tálcára borítjuk. A sütőformát folpackkal kibéleljük, és beleöntjük a joghurtos krémet. A kibélelésnél ügyeljünk arra, hogy túllógjon, így a sütemény teljes felületét be tudjuk majd takarni. Két órára hűtőbe helyezzük.
  5. A megdermedt joghurtkrémre rátesszük a brownie-t, és beborítjuk a kilógó fóliával. Majd egy éjszakára visszatesszük a hűtőbe, hogy készre dermedjen.
  6. Másnap óvatosan kiborítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát.

Díszítés

  1. Maradék tejszínhabot felverjük, és habzsákba töltjük. Feldíszítjük vele a tortát, és ízlés szerint díszítjük gyümölcsökkel/mentával/rolettivel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8426
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.

Ajánló

Glutén érzékenyek számára is készíthető a brownie alap nélkül. Laktózmentesen is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsuzsianyu 1 recept

Egy kedves kolléganőm búcsúztatójára készítettem el ezt a finom és hűsítő nyári desszertet.

Hozzávalók

Brownie alap

Joghurt torta

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...