Erdei gyümölcsös joghurttorta Zsuzsianyu konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsianyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
Brownie alap
-
25g tej14 kcal
-
28g margarin197 kcal
-
143 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0 kcal
-
14 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g joghurt15 kcal
Joghurt torta
-
113g gyümölcsjoghurt108 kcal
-
0 kcal
-
29 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
-
63g növényi tejszín157 kcal
Díszítés
Összesen
937
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
Brownie alap
-
200g tej112 kcal
-
220g margarin1577 kcal
-
300g melaszos nádcukor1140 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0 kcal
-
114 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g joghurt122 kcal
Joghurt torta
-
900g gyümölcsjoghurt864 kcal
-
0 kcal
-
228 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
500g növényi tejszín1255 kcal
Díszítés
Összesen
7483
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
Brownie alap
-
5.7g tej3 kcal
-
6.2g margarin45 kcal
-
8.5g melaszos nádcukor32 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
0 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
5.7g joghurt3 kcal
Joghurt torta
-
25.4g gyümölcsjoghurt24 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
1.7g melaszos nádcukor6 kcal
-
0.6g zselatinfix1 kcal
-
14.1g növényi tejszín35 kcal
Díszítés
Összesen
209
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 886.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.9 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 95.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
937
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 138.2 g
Zsír
-
Összesen 345.4 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 396 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7090.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1941 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 478 mg
-
Foszfor 2402 mg
-
Nátrium 2082 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 943 g
-
Cukor 518 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 762.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2055 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 269 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 1898 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1547 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1022 micro
Összesen
7483
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
Brownie alap
-
2 dl tej
-
30 dkg melaszos nádcukor
-
30 dkg finomliszt
-
0.5 kávéskanál vanília kivonat
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
2 dl joghurt
Joghurt torta
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
6 csapott ek melaszos nádcukor
-
1 csomag zselatinfix
-
0.5 l növényi tejszín
Díszítés
Elkészítés
Brownie alap
- Egy hőálló tálban gőz fölött összemelegítjük a tejet, margarint és a cukrot. A gőzről levéve hozzáadjuk a vanília kivonatot.
- A száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor és kakaópor) beleszitáljuk a langyosra hűlt margarinos alapba, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat és a joghurtot. Homogén állagúra keverjük.
- Kivajazott gyűrűs tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben (180 C) megsütjük (kb 30 perc).
Joghurt torta
- Amíg a tortalap sül, elkészítjük a joghurtos krémet.
- A joghurtot, a cukrot összemelegítjük (de nem szabad forralni!), majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vanília kivonatot, és kihűtjük.
- 3 dl tejszínhabot felverjük (2 dl-t félreteszünk másnapra a díszítéshez), és óvatosan összeforgatjuk a kihűlt joghurtos alappal, majd beleszórjuk a zselatin fixet.
- A megsült brownie-t egy tálcára borítjuk. A sütőformát folpackkal kibéleljük, és beleöntjük a joghurtos krémet. A kibélelésnél ügyeljünk arra, hogy túllógjon, így a sütemény teljes felületét be tudjuk majd takarni. Két órára hűtőbe helyezzük.
- A megdermedt joghurtkrémre rátesszük a brownie-t, és beborítjuk a kilógó fóliával. Majd egy éjszakára visszatesszük a hűtőbe, hogy készre dermedjen.
- Másnap óvatosan kiborítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát.
Díszítés
- Maradék tejszínhabot felverjük, és habzsákba töltjük. Feldíszítjük vele a tortát, és ízlés szerint díszítjük gyümölcsökkel/mentával/rolettivel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8426
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.
Ajánló
Glutén érzékenyek számára is készíthető a brownie alap nélkül. Laktózmentesen is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Zsuzsianyu
1 recept
Egy kedves kolléganőm búcsúztatójára készítettem el ezt a finom és hűsítő nyári desszertet.