r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos Lakatos Márktól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagymás rostélyos Lakatos Márktól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz:

A lilaburgonya-csipszhez:

A mustármaghoz:

Az üvegtésztához:

A hagymaszószhoz:

Összesen 3958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz:

A lilaburgonya-csipszhez:

A mustármaghoz:

Az üvegtésztához:

A hagymaszószhoz:

Összesen 3958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz:

A lilaburgonya-csipszhez:

A mustármaghoz:

Az üvegtésztához:

A hagymaszószhoz:

Összesen 145 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13445.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    10925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1723.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2840 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1683 micro
  • α-karotin
    2577 micro
  • β-karotin
    12612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2850 micro
Összesen 3958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13445.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    10925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1723.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2840 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1683 micro
  • α-karotin
    2577 micro
  • β-karotin
    12612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2850 micro
Összesen 3958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A húshoz:

A lilaburgonya-csipszhez:

A mustármaghoz:

Az üvegtésztához:

A hagymaszószhoz:

Elkészítés

A húshoz:

  1. Tedd fel főni jól megsózott vízben az alaposan ledörzsölt lila burgonyát. Melegítsd elő a sütőt 90 ºC-ra. Hártyázd le a húst, majd készíts egy 10 %-os sóoldatot (1 l vízhez 10 g só). Ebbe tedd a húst, és hagyd állni 1 órán keresztül. Közben, ha elkészült a burgonya, hámozd meg, de óvatosan Édesem, forró, a főzővizet pedig őrizd meg. Erős turmixban turmixold le a burgonyát annyi főzővízzel, amennyi a tejszínállaghoz szükséges, majd sütőpapíron simítsd el nagyon vékonyan, és tedd a sütőbe 1 órát száradni. Akkor jó, ha ropogós lappá szárad. Látod, milyen egyszerű?
  2. A zöldségeket (hagymát, sárga- és fehérrépát, angol zellert, paradicsomot) vágd nagyobb darabokra. A fokhagymát préseld, a gyömbért hámozd és szeleteld, vagy aprítsd. A pácolt húst csöpögtesd le, papírtörölközővel töröld szárazra, majd pirítsd körben forró olajon. Vedd ki, tedd félre, és add az olajhoz a fokhagymát és a gyömbért, valamint a zöldségeket. Ezeket is pirítsd meg, majd helyezd a tetejére a húst, öntözd meg a szójaszósszal és a rizsecettel, és az alaplevet is add hozzá. Forrald fel, majd fedd le alufóliával, és alacsony lángon hagyd a tűzön.
  3. Közben, ha elkészült a burgonyacsipsz, a sütőt tekerd fel 150 ºC-ra, majd tedd be a húst. Legalább 1 ½ órán keresztül párold, de minél tovább, annál jobb. Ezalatt van időd elkészíteni az üvegtésztát is: közepesen magas lángon hevíts olajat (190 ºC), majd az ollóval darabokra vágott száraz tésztát kb. 5-10 másodperc alatt süsd ki. Szedd papírtörölközőre, és tedd félre.
  4. A mustármagot is savanyítsd (de készen is megveheted): készíts savanyítólevet a cukorból, sóból, ecetből és vízből. Forrald fel a babérlevéllel és a mogyoróhagymával együtt, majd add hozzá a mustármagot, és főzd 20 percig. Ha kihűlt, szűrd le, és tárold olívaolajban.
  5. Majdnem kész vagyunk, Drágám! Eddig minden simán ment, ugye? A hagymaszószhoz a különféle hagymákat tisztítsd meg és aprítsd fel. Dobd a forró olajra a kakukkfűvel együtt, sózd, borsozd, öntsd fel a borral, pár percig főzd, majd egy kicsivel nagyobb sütőpapírral, mint amekkora a lábos, fedd le (alaposan nyomkodd rá), és alacsony lángon kb. 30 percig párold. Ha kész, turmixszal pürésítsd (ha nem elég híg, adhatsz hozzá alaplevet vagy vizet), közben adagold hozzá a vajat, végül az egészet passzírozd át. Kóstold meg, és szükség szerint fűszerezd sóval, borssal és egy csipet cukorral. Fóliával közvetlenül a felszínén lefedve tartsd melegen.
  6. Amikor a hús elkészült – nekem szó szerint omlóssá sült, neked is? - tedd félre, a zöldségeket szűrd át, és a levet kezdd el visszaforralni. Ha már szép fényes, és legalább a harmadára visszaforrt, a tűzről levéve apránként adagold hozzá a vajat, és alaposan keverd el.
  7. Tálaláshoz kanalazz a tányérra a hagymaszószból, helyezd rá húst félbevágva, majd a tetejére halmozz az üvegtésztából. Díszítsd a lilaburgonya-csipsszel, a mustármaggal és a szósszal!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10187
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsőként egy igazán villantós ételt mutatok neked, aminek ugyan sok összetevője van, de egyiktől sem kell megijedned, mert mindegyik pofonegyszerű. Kezdjük is!

Hozzávalók

A húshoz:

A lilaburgonya-csipszhez:

A mustármaghoz:

Az üvegtésztához:

A hagymaszószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...