Hagymás rostélyos Lakatos Márktól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz:
-
250g marhalapocka330 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
10 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
100g szójaszósz60 kcal
-
100g rizsecet18 kcal
-
0g chili0 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A lilaburgonya-csipszhez:
-
200g fekete burgonya116 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A mustármaghoz:
-
5g cukor19 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
10g mustármag51 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
Az üvegtésztához:
-
20g üvegtészta70 kcal
-
71 kcal
A hagymaszószhoz:
-
200g póréhagyma54 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3958
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz:
-
250g marhalapocka330 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
10 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
100g szójaszósz60 kcal
-
100g rizsecet18 kcal
-
0g chili0 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A lilaburgonya-csipszhez:
-
200g fekete burgonya116 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A mustármaghoz:
-
5g cukor19 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
10g mustármag51 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
Az üvegtésztához:
-
20g üvegtészta70 kcal
-
71 kcal
A hagymaszószhoz:
-
200g póréhagyma54 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3958
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz:
-
9g marhalapocka12 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
2.9g sárgarépa1 kcal
-
3.2g fehérrépa2 kcal
-
2.9g halványító zeller0 kcal
-
3.6g paradicsom1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
3.6g szójaszósz2 kcal
-
3.6g rizsecet1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
7.2g zöldség alaplé1 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
A lilaburgonya-csipszhez:
-
7.2g fekete burgonya4 kcal
-
3.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A mustármaghoz:
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
7.2g víz0 kcal
-
0.4g mustármag2 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
Az üvegtésztához:
-
0.7g üvegtészta3 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A hagymaszószhoz:
-
7.2g póréhagyma2 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
6.5g snidling2 kcal
-
2 kcal
-
2.8g sonkahagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
3.6g fehérbor3 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
145
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 88.6 g
Zsír
-
Összesen 331.3 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 705 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13445.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 399 mg
-
Foszfor 1354 mg
-
Nátrium 10925 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.9 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1723.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2840 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 214 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 568 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 506 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 1683 micro
-
α-karotin 2577 micro
-
β-karotin 12612 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 2850 micro
Összesen
3958
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 88.6 g
Zsír
-
Összesen 331.3 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 705 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13445.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 399 mg
-
Foszfor 1354 mg
-
Nátrium 10925 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.9 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1723.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2840 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 214 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 568 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 506 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 1683 micro
-
α-karotin 2577 micro
-
β-karotin 12612 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 2850 micro
Összesen
3958
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 481.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 92 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
A húshoz:
-
1 db vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 hüvelykujjnyi gyömbér
-
100 ml szójaszósz
-
100 ml rizsecet
-
1 db chili
A lilaburgonya-csipszhez:
-
só ízlés szerint
A mustármaghoz:
-
0.5 ek cukor
-
1 ek só
-
1 db babérlevél
-
1 db salottahagyma
-
1 teáskanál ecet
-
2 dl víz
-
2 ek mustármag
Az üvegtésztához:
-
2 dkg üvegtészta
-
1 ek napraforgó olaj
A hagymaszószhoz:
-
1 db póréhagyma
-
1 db vöröshagyma
-
1 csokor snidling
-
3 db salottahagyma
-
1 db sonkahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
15 dkg vaj
-
1 dl fehérbor
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz:
- Tedd fel főni jól megsózott vízben az alaposan ledörzsölt lila burgonyát. Melegítsd elő a sütőt 90 ºC-ra. Hártyázd le a húst, majd készíts egy 10 %-os sóoldatot (1 l vízhez 10 g só). Ebbe tedd a húst, és hagyd állni 1 órán keresztül. Közben, ha elkészült a burgonya, hámozd meg, de óvatosan Édesem, forró, a főzővizet pedig őrizd meg. Erős turmixban turmixold le a burgonyát annyi főzővízzel, amennyi a tejszínállaghoz szükséges, majd sütőpapíron simítsd el nagyon vékonyan, és tedd a sütőbe 1 órát száradni. Akkor jó, ha ropogós lappá szárad. Látod, milyen egyszerű?
- A zöldségeket (hagymát, sárga- és fehérrépát, angol zellert, paradicsomot) vágd nagyobb darabokra. A fokhagymát préseld, a gyömbért hámozd és szeleteld, vagy aprítsd. A pácolt húst csöpögtesd le, papírtörölközővel töröld szárazra, majd pirítsd körben forró olajon. Vedd ki, tedd félre, és add az olajhoz a fokhagymát és a gyömbért, valamint a zöldségeket. Ezeket is pirítsd meg, majd helyezd a tetejére a húst, öntözd meg a szójaszósszal és a rizsecettel, és az alaplevet is add hozzá. Forrald fel, majd fedd le alufóliával, és alacsony lángon hagyd a tűzön.
- Közben, ha elkészült a burgonyacsipsz, a sütőt tekerd fel 150 ºC-ra, majd tedd be a húst. Legalább 1 ½ órán keresztül párold, de minél tovább, annál jobb. Ezalatt van időd elkészíteni az üvegtésztát is: közepesen magas lángon hevíts olajat (190 ºC), majd az ollóval darabokra vágott száraz tésztát kb. 5-10 másodperc alatt süsd ki. Szedd papírtörölközőre, és tedd félre.
- A mustármagot is savanyítsd (de készen is megveheted): készíts savanyítólevet a cukorból, sóból, ecetből és vízből. Forrald fel a babérlevéllel és a mogyoróhagymával együtt, majd add hozzá a mustármagot, és főzd 20 percig. Ha kihűlt, szűrd le, és tárold olívaolajban.
- Majdnem kész vagyunk, Drágám! Eddig minden simán ment, ugye? A hagymaszószhoz a különféle hagymákat tisztítsd meg és aprítsd fel. Dobd a forró olajra a kakukkfűvel együtt, sózd, borsozd, öntsd fel a borral, pár percig főzd, majd egy kicsivel nagyobb sütőpapírral, mint amekkora a lábos, fedd le (alaposan nyomkodd rá), és alacsony lángon kb. 30 percig párold. Ha kész, turmixszal pürésítsd (ha nem elég híg, adhatsz hozzá alaplevet vagy vizet), közben adagold hozzá a vajat, végül az egészet passzírozd át. Kóstold meg, és szükség szerint fűszerezd sóval, borssal és egy csipet cukorral. Fóliával közvetlenül a felszínén lefedve tartsd melegen.
- Amikor a hús elkészült – nekem szó szerint omlóssá sült, neked is? - tedd félre, a zöldségeket szűrd át, és a levet kezdd el visszaforralni. Ha már szép fényes, és legalább a harmadára visszaforrt, a tűzről levéve apránként adagold hozzá a vajat, és alaposan keverd el.
- Tálaláshoz kanalazz a tányérra a hagymaszószból, helyezd rá húst félbevágva, majd a tetejére halmozz az üvegtésztából. Díszítsd a lilaburgonya-csipsszel, a mustármaggal és a szósszal!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 150 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 10187
- Feltöltés dátuma: 2017. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Elsőként egy igazán villantós ételt mutatok neked, aminek ugyan sok összetevője van, de egyiktől sem kell megijedned, mert mindegyik pofonegyszerű. Kezdjük is!