r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti vicsys konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
vicsys
Bolognai spagetti vicsys konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3558 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3033 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 890 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.3 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6348.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2434 mg
  • Nátrium
    2117 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1297 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    1297 micro
  • β-karotin
    3610 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12133 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 3558 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    708 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsíron (kis lángon) kisütjük a kis kockákra vágott bacon szalonnát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és egy szétnyomott fokhagymát.
  2. Apró kockákra vágjuk a zöldpaprikát és paradicsomot, majd a lereszelt répával együtta hagymához adjuk, és így dinszteljük tovább.
  3. Az edényt a tűzről félrehúzzuk, és a hagymára hintjük a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük, hogy szép színe legyen az alapnak.
  4. Az alapra rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Ráöntjük a paradicsomlevet, a worchestershire szószt és a cukrot. Alaposan elkeverjük, hogy szétjöjjön a darált hús.
  6. A fedővel lefedve15-20 perc alatt puhára főzzük.
  7. Ezután hozzáadjuk a szeletelt gombát, az összevágott gépsonkát és a ketchupot. Tovább főzzük még 15 percig.
  8. Amikor kezdi elfőni az addig engedett levétfűszerezzük 1-1 jó nagy csipet köménnyel, oregánóval, bazsalikommal és őrölt gyömbérrel.
  9. A lángot lezárjuk, és belekeverjük a második fokhagymagerezdet is, melyet lekapartunk, vagy fokhagymapréssel szétnyomtunk. Ezután már nem főzzük tovább.
  10. A spagetti tésztát félbe (vagy kívánt méretre) törjük.
  11. Lobogó, sós vízben főzzük, majd ha már aldente (még nem szétfőzött), leszűrjük.
  12. Tálaláskor szórjunk a tészta és szósz tetejére a reszelt sajtot. Aki szereti, még önthet rá egy kis plusz ketchupot is.
  • Elkészítettem: 212 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3818
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolonyali?? Milyen név ez? Tulajdonképpen egy bolognai szósz, spagetti tésztával. Viszont, annyira finom az íze, hogy a vendégeinkkel együtt, mindig kinyaljuk a tányért. Ebből keletkezett ez kis szójáték, a bolonyali.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...