r
Nosalty Logó

Babkrémmel töltött gőzgombóc sajtmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Babkrémmel töltött gőzgombóc sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A babkrémhez

A sajtmártáshoz

Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A babkrémhez

A sajtmártáshoz

Összesen 3109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A babkrémhez

A sajtmártáshoz

Összesen 191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    364 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7923.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1535 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    2766 mg
  • Nátrium
    2798 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1893 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    4899 micro
  • β-crypt
    1454 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 3109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A babkrémhez

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A gőzgombóc tésztájához a liszteket egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat, a joghurtot és a tojássárgáját. Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, és ezt is hozzáadva közepesen lágy tésztává dagasztjuk. Miután a tészta összeállt, jól kidolgozzuk, majd fél órát letakarva, langyos helyen kelesztjük. Miután megkelt, óvatosan átdolgozzuk, és még 20 percig kelesztjük.
  2. Míg a tészta pihen, addig elkészítjük a babkrémet. Ehhez a bacont ujjnyi csíkokra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a leöblített babot, a mustárt és a köményt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Villával vagy fakanállal nagyjából összetörjük a babot, és annyi vizet adunk hozzá, hogy krémszerű legyen. Utolsó lépésként belereszeljük a gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk az aprított rozmaringot. Miután összeforraltuk, félretesszük hűlni.
  3. Miután a tészta eleget pihent, lisztezett munkalapon ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval vagy egy vizespohár segítségével kiszaggatjuk.
  4. A kiszaggatott korongok közepébe 1-1 evőkanálnyi babkrémet teszünk, egy másik koronggal befedjük, és a szélét összenyomkodjuk.
  5. Egy fazékban vizet forralunk, és ha van, párolóbetétre, ha nincs, akkor egy szűrőbe helyezve a gombócokat a gőzben kb. 20 perc alatt készre gőzöljük.
  6. A mártáshoz a paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd láng fölött vagy a sütőben a grill alatt megsütjük. Miután megsültek, lefedve hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk, eltávolítjuk a csumájukat és a magokat.
  7. Lereszeljük a sajtot, mártásos edényben, pici vajon, lassú tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a paprikát, felöntjük a főzőtejszínnel, és botmixerrel pépesítjük, ízesítjük sóval, kevés fehérborssal, beforraljuk, és a babos gőzgombóccal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2214
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Ajánló

Fogyaszthatjuk meleg előéteként, de főételként is megállja a helyét. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel állandóan kísérletezem, próbálok új ízeket, illetve alapanyagokat párosítani, megtalálni a tökéletes fűszerezését egy-egy ételnek, így nem csoda, hogy ez az étel megszületett.  Nem mondom, hogy percek alatt el lehet készíteni, de nem bonyolult. Viszont nagyon finom! :-) Szerintem megér egy próbát.

Hozzávalók

A tésztához

A babkrémhez

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...