Ezt főzheted – 31 ínycsiklandozó tavaszi fogás márciusra, a csodás receptjeitekből

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Mivel március elseje a meteorológiai tavasz kezdete, ezért most tavaszváró illetve húsvéti finomságok következnek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

  1. 1.

    Nyuszibriós

    Happygirlkitchen cuki, nyuszis bucijainak egyszerűen nem lehet ellenállni! Mindenképpen készítsd el őket idén húsvétkor!

  2. 2.

    Pirított gomba karfiolgaluskával

    Gombagasztro ezúttal karfiolgaluskával dobta fel a jól megszokott gombát, a végeredmény pedig egyszerűen isteni lett!

  3. 3.

    Cukkinis-lila hagymás focaccia

    Takács Kriszti újfent kitett magáért: laktató és feltétekben gazdag focaccia-t sütött.

  4. 4.

    Fitt narancsos-étcsokis kuglóf

    Baronesskonyhája alaposan felturbózta a kuglófot, a narancs és étcsoki jellegzetes íze mindent visz! Húsvétra is tökéletes lesz!

  5. 5.

    Céklasaláta feta sajttal

    Rebeka's Home receptje egy szuper egészséges saláta, amiben friss rukkola és cékla is helyet kapott, ezenfelül pedig telis-tele van fehérjével és antioxidánsokkal.

  6. 6.

    Négyhagymás-tejszínes csirke

    Lizinka_ ínycsiklandozó tejszínes csirkéje sok-sok hagymával vár rád. Próbáld ki!

  7. 7.

    Zöldséges-tojásos aszpik

    „Nem rövid és elég pepecs munka, de mindenkinek ajánlom kipróbálásra, például most, húsvétkor" – írja Gréti erről a szemkápráztató fogásról.

  8. 8.

    Tésztás egytálétel tarjával és chorizoval

    Glaser színpompás egytálétele egy igazi ízbomba, így bármikor megállja a helyét az asztalon.

  9. 9.

    Kakaós-vaníliás tekercs

    Ezek a príma kakaós-vaníliás finomságok garantáltan megédesítik a hétköznapjaidat! „Egyszerű az elkészítésük, és senki ne mondja, hogy nem kívánja meg, miután kisültek, és ott néznek minket a tepsiről" – írja róluk Iluska.

  10. 10.

    Szilvával töltött csirkerolád diómorzsás bundában

    Gerzsenyi Flóra receptje egy költséghatékony és impozáns főétel bármilyen alkalomra! Változatos köretekkel és hidegen is fogyasztható.

  11. 11.

    Zöldséges daragaluska-leves

    „A friss, tavaszias zöldségleves tökéletes kísérője a daragaluska, másnéven grízgaluska, ami egyike azon levesbetéteknek, amit oly nagyon tudunk csodálni és szeretni" – írja receptjéről Simon Gábor.

  12. 12.

    Tökmagos-medvehagymás pogácsa

    Vicikó összeházasította a tökmagot és a medvehagymát, és milyen jól tette! A végeredmény egy finom puha, lágy belsejű, pirított tökmagos, medvehagymás finomság lett.

  13. 13.

    Spenótos serpenyős csirke

    Petra ízletes főztjét így jellemeznénk: pikk-pakk finom ebéd.

  14. 14.

    Vaníliás-citromos húsvéti torta

    Gizi csini vaníliás-citromos csodája kicsik és nagyok kedvence lesz. Ki kér egy szeletet?

  15. 15.

    Gránátalmás csirkemáj

    Rosanics Petra receptjéhez egyetlen szokatlanabb alapanyagra lesz csak szükséged, a gránátalmaszirupra, amit nagyobb bioboltokban, illetve arab és ázsiai kisboltokban tudsz beszerezni.

  16. 16.

    Tejszínes fonott kalács

    Katharosz tejszínes fonott kalácsa nem hiányozhat a te ünnepi asztalodról sem! Mi egyszerűen odavagyunk érte!

  17. 17.

    Citromos sajttortácskák

    Akad a konyhádban pár mini tortagyűrű? Akkor ne hagyd ki Kakaóscsiga citromos sajttortácskáit, amik biztosan levesznek a lábadról!

  18. 18.

    Csokis-mogyorós datolyaszelet

    Hankusz Sára receptje szuper egyszerű, hiszen sütni sem kell. Egy datolyaalappal indul, amelyet krémes mogyoróvaj fed, majd ropogós pörkölt mogyoró és étcsoki kerül rá. Mennyei!

  19. 19.

    Húsmentes cukkinilasagne szaftosan

    Tudtad, hogy a lasagnét tészta nélkül, cukkiniszeletekkel is elkészítheted? Ezt bizonyítja Lakos Benedek receptje! Természetesen nem lesz annyira lasagnés, inkább egy isteni, szaftos rakott étel, amiben csak úgy kavarognak az ízek. A jóllakást pedig a sok-sok zöldség garantálja.

  20. 20.

    A vadász pizzája

    Mitől lesz igazán különleges Boldog Kukta vadászpizzája? A sok szalámitól, az ízletes gombától és a finom cheddar sajttól.

  21. 21.

    Lencsés tabulé

    Dobd fel az átlagos lencsesalátádat húsvétra! Ebben a tabulében lencsére cserélte Kristyán Fanni a bulgurt, hogy egy kis izgalmat csempésszen a fogásba. Tökéletes köret lehet a sonka mellé!

  22. 22.

    Csacsi füle

    Ha éppen egy ellenállhatatlan, vendégváró receptet keresel húsvétra, akkor jó helyen jársz ugyanis Andi80_ porcukorral meghintett csacsifülei etetik magukat!

  23. 23.

    Rukkolakrémleves

    Még a boldogult szépidőkben, amikor a rukkola nem volt divatban kis hazánkban, Harmathy Ildikó pitypang friss (tavaszi) leveleiből készített levest. Ám manapság már rukkolával készíti ezt a finomságot.

  24. 24.

    Lekváros linzer

    Kreamutti finom lekváros linzerei tökéletesek lesznek húsvétra!

  25. 25.

    Tejszínes-spenótos orzo füstölt paprikás csirkemellel

    Hajnal Stefi ínycsiklandozó orzotésztás fogása csodásan krémes, így biztosan elfogy majd az utolsó falatig.

  26. 26.

    Zabpelyhes-kókuszos keksz Emőkétől

    Emőke most megmutatja, hogyan lesz tökély a zabpelyhes keksz. Nyamm!

  27. 27.

    Spanyol sonkás krokett

    Dacota ínyenc krokettjeihez bármilyen mártogatóst adhatsz a fűszeres paradicsomtól az aiolin át a tormás majonézig.

  28. 28.

    Bordeaux-i sós rudacskák

    Nincs is jobb vendégváró rágcsálnivaló, mint Tomatotree könnyen és gyorsan elkészíthető sós rudacskái!

  29. 29.

    Citromos tekercs mascarponéval

    Ana's Kitchen gyönyörűséges citromos tekercsét lehetetlen abbahagyni.

  30. 30.

    Zöldfűszeres szűzérme

    Réthly Dávid szemet gyönyörködtető szűzérméket prezentál, zöldfűszeres köntösben.

  31. 31.

    Japán cseresznyevirág-torta

    NapsütötteVidékünkön káprázatos cseresznyevirág-tortája megkoronázza az idei húsvétot.

Még több tavaszi recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...