Citromos sajttortácskák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kakaóscsiga
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
Kekszes alap
-
50g kekszmorzsa210 kcal
-
13g dió82 kcal
-
31g vaj224 kcal
Krémsajtréteg
-
2g lapzselatin5 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
63g krémsajt156 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
10 kcal
Zselés bevonat
-
1g lapzselatin4 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
25g citromlé6 kcal
-
43g citrom7 kcal
Összesen
1093
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
Kekszes alap
-
200g kekszmorzsa838 kcal
-
50g dió327 kcal
-
125g vaj896 kcal
Krémsajtréteg
-
6g lapzselatin21 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
250g krémsajt625 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Zselés bevonat
-
4g lapzselatin14 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g citromlé22 kcal
-
170g citrom26 kcal
Összesen
4361
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
Kekszes alap
-
12g kekszmorzsa50 kcal
-
3g dió20 kcal
-
7.5g vaj54 kcal
Krémsajtréteg
-
0.4g lapzselatin1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
15.1g krémsajt38 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
18.1g joghurt11 kcal
-
12g habtejszín35 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Zselés bevonat
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
6g citromlé1 kcal
-
10.2g citrom2 kcal
Összesen
262
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 565 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.8 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 156.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
1093
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.3 g
Zsír
-
Összesen 275.7 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2260.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 636 mg
-
Nátrium 831 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423.3 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 627.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1496 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 1468 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 343 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
4361
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
Kekszes alap
-
200 g kekszmorzsa
-
50 g dió
-
125 g vaj
Krémsajtréteg
-
3 db lapzselatin
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
250 g krémsajt
-
100 g porcukor
-
3 dl joghurt
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Zselés bevonat
-
2 db lapzselatin
-
100 g porcukor
-
1 dl citromlé
-
1 db citrom
Elkészítés
Kekszes alap
- A kekszeket és a diót egy élelmiszer-feldolgozóban összetörjük, és az olvasztott vajjal összekeverjük.
- A masszát 8 kis formába vagy tortagyűrűbe kanalazzuk, és jól betömörítjük.
Krémsajtréteg
- A lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
- A krémsajtot (én itt csak 100 g krémsajtot tettem bele, a többi 150 g-t túróval helyettesítettem ) porcukrot, vaníliás cukrot, joghurtot, citromlét és a citromhéjat egy tálban összekeverjük.
- A zselatint kivesszük a hideg vízből, kinyomkodjuk, és egy lábasban 4 kanál vízben felmelegítjük (nem forraljuk fel), majd apránként a krémhez adagoljuk. A tejszínt puha habbá verjük, és ezt is a krémhez keverjük.
- A krémet a formákba simítjuk a kekszes rétegre, és legalább 2 órára betesszük a hűtőbe.
Zselés bevonat
- A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
- A citromot felkarikázzuk.
- A citromlét a porcukorral összeolvasztjuk, és a kinyomkodott zselatinnal is összemelegítjük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
- A tortácskákra ráhelyezünk 1-1 citromkarikát, majd bevonjuk a zselatinos mázzal. Dermedésig hűtőbe tesszük. Utána fogyasztható.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1664
- Feltöltés dátuma: 2019. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Kakaóscsiga
20 recept
Valamikor régen vettem mini tortagyűrűket, amikhez ezt a receptet találtam. Kicsit átalakítottam, de így is nagyon finom.