A vadász pizzája
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Boldog Kukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):
-
25g kovász46 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
44g víz0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
1g só0 kcal
Paradicsomszósz
-
10 kcal
-
4g medvehagyma6 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g víz0 kcal
Feltét
-
25g szalámi123 kcal
-
38g vargánya gomba8 kcal
-
25g cheddar sajt101 kcal
Összesen
667
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):
-
200g kovász364 kcal
-
700g finomliszt2548 kcal
-
350g víz0 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
7g só0 kcal
Paradicsomszósz
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
4g só0 kcal
-
32g víz0 kcal
Feltét
-
200g szalámi986 kcal
-
300g vargánya gomba64 kcal
-
200g cheddar sajt806 kcal
Összesen
5328
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):
-
9.2g kovász17 kcal
-
32.2g finomliszt117 kcal
-
16.1g víz0 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
0.3g só0 kcal
Paradicsomszósz
-
4.6g sűrített paradicsom4 kcal
-
1.5g medvehagyma2 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.5g víz0 kcal
Feltét
-
9.2g szalámi45 kcal
-
13.8g vargánya gomba3 kcal
-
9.2g cheddar sajt37 kcal
Összesen
244
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1707.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 1135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 113.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
667
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.6 g
Zsír
-
Összesen 209.2 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13663.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 365 mg
-
Kálcium 1702 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 2159 mg
-
Nátrium 9081 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 657.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 909.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 753 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 660 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
5328
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 627.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1322 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):
-
700 g finomliszt
-
350 g víz
-
1 tk só
Paradicsomszósz
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
1 ek oregánó
-
1 kk só
-
4 ek víz
Feltét
-
200 g cheddar sajt
Elkészítés
Tészta (4 db 25 cm átmérőjű pizzához):
- 20 dkg aktív kovászt, 70 dkg lisztet, 35 dkg vizet, 2 ek. olívaolajat és 1 tk. sót összegyúrunk. A sót ne közvetlenül a kovászra szórjuk, mert gyengítheti, inkább a liszt tetejére kerüljön. Addig dolgozzuk a tésztát, amíg sima felületű nem lesz (kb. 5-10 perc).
- Lefedjük folpackkal a tésztát, és egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Én 2 nappal később is készítettem a hűtőben tárolt nyers tésztából pizzát, és tökéletes lett.
Paradicsomszósz
- A paradicsomsűrítmény 4 ek. vízzel kicsit fellazítjuk. Hozzáadunk 4 ek. aprított medvehagymát, 1 ek. oregánót, 1 kávéskanál sót, és alaposan összekeverjük.
Feltét
- Sütés előtt nagyon vékonyan 1-1 ek. olívaolajjal kikenjük a pizzaformákat, hogy ne ragadjon le a pizza. Majd az össz tésztát 4 részre osztjuk, és egy-egy adagnyit a formába egyengetünk.
- A cheddar sajt feléből vékony sajthasábokat vágunk (maximum 0,5 cm), és a pizzák szélébe tekerjük azokat.
- A pizzalapokat megkenjük a fenti paradicsomszósszal. 10 szelet szarvas szalámit teszünk pizzánként a tésztára, továbbá 1-1 db közepes vargányát felszelünk rá. Végül a cheddar sajt másik felét szépen elosztva a 4 pizzára ráreszeljük.
- A sütőt a legnagyobb fokozaton előmelegítjük. Forró sütőbe tesszük a pizzát, de a hőfokot ilyenkor visszavesszük a felére (gázsütő kb. 4-es fokozat, villanysütő kb. 160-180°C), és így sütjük kb. 30 percig.
- TIPP: Készítsétek a pizzát akár pirított, fűszeres darált szarvashússal. A kevésbé karakteres sajtokat kedvelők pedig edami sajtot válasszanak a tartalmas pizzához. Frissen tálalva szórjatok még rá egy kis aprított medvehagymát.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1182
- Feltöltés dátuma: 2021. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boldog Kukta
4 recept