r
Nosalty Logó

Spanyol sonkás krokett

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Spanyol sonkás krokett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4457 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2168.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    257.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8674.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    5884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    285 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 4457 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, félbe vágjuk. Egy lábasba tesszük a borssal, a rozmaringgal és a babérlevéllel együtt. Felöntjük a tejjel, és kis lángon felforraljuk. Ha kész, elzárjuk, és megvárjuk, míg langyosra hűl.
  2. Közben a sonkás kis kockákra vágjuk, lábosba tesszük, és egy-két percig sütjük. Hozzáadjuk a vajat, amint az felolvadt, mehet mellé a liszt. 1-2 percig főzzük, míg a liszt el nem veszíti a nyers színét.
  3. A tejet leszűrjük, és apránként, folyamatosan kevergetve a lisztes sonkás masszához öntjük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót.
  4. Ha teljesen összeállt, lezárjuk a lángot, és hagyjuk, hogy a massza teljesen kihűljön.
  5. Ha kihűlt, kroketteket formázunk belőlük. Hűtőbe tesszük fél órára, ha biztosra akarunk menni, de enélkül is dolgozhatunk vele. Előbb a lisztbe, majd a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, aztán ismét a tojásba és morzsába forgatjuk.
  6. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük, és azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 12986
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 07.

Ajánló

Bármilyen mártogatóst adhatunk hozzá a fűszeres paradicsomtól az aiolin át a tormás majonézig.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A spanyol tapas bárok elmaradhatatlan krokettje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...