r
Nosalty Logó

Cukkinis-lila hagymás focaccia

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Cukkinis-lila hagymás focaccia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Focaccia

Tetejére

Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Focaccia

Tetejére

Összesen 2620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Focaccia

Tetejére

Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5021.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    3917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1608 micro
Összesen 2620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Focaccia

Tetejére

Elkészítés

Focaccia

  1. A lisztet egy nagyobb tálba mérjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: a cukrot, az élesztőt, a sót és alaposan elkeverjük benne. Az élesztőt ebben az esetben nem futtatjuk fel külön.
  2. Ha ez megvan, mehet bele a víz és az olívaolaj, amit fakanál segítségével kezdjünk el összekeverni. Amikor már a lisztet felvette a folyadék, kezdjük el dagasztani gép segítségével. Szánjunk rá 8-10 percet, mire a tésztát szépen összedolgozzuk.
  3. Ezután a tetejét kenjük le olívaolajjal, majd fedjük le és kelesszük 30 percig. Amikor letelt az idő, ismét dagasszuk át, takarjuk le és további 30 percig pihentessük.
  4. Ezután a megkelt tésztát rakjuk át egy tepsibe, egy kb. 20×30 cmes formába. Mielőtt a tésztát belerakjuk, kenjük ki a tepsit olívaolajjal, majd olajos kézzel dolgozzunk a tésztával is, így nem fog ragadni.
  5. Oszlassuk el a formában, az ujjainkkal nyomkodjuk szét, hogy mindenhol nagyjából egyenlő vastagságban kerüljön. Fedjük le és kelesszük még 30 percig.
  6. A sütőt légkeverésen melegítsük elő, 200 C fokon 12-15 perc süssük a tésztát. Sütés közben 1-2 alkalommal enyhén spriccelhetünk rá vizet kis kézi permetezőből – amit a virágokhoz szoktunk használni, érdemes belőle egyet csak konyhai célra is tartani – ettől még finomabb lesz a kész focaccia.
  7. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt! (én nem szoktam kibírni)

Tetejére

  1. Amikor letelt az idő, felrakhatjuk a tetejére a zöldségeket: a cukkinit megmossuk és felkarikázzuk, a hagymát megpucoljuk és szintén karikákra vágjuk. Ízlés szerint pakoljuk meg, nyugodtan rakhatunk rá mást is, ami éppen van otthon. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4368
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 29.

Receptkategóriák

Cukkinis-lila hagymás focaccia
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Focaccia

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...