Rukkolakrémleves
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
50g rukkola13 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
4g méz11 kcal
-
0g bors0 kcal
A levesbetéthez
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
100g rukkola25 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
7g méz21 kcal
-
0g bors0 kcal
A levesbetéthez
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
10.3g rukkola3 kcal
-
1g leveskocka3 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
10.3g főzőtejszín13 kcal
-
10.3g fehérbor8 kcal
-
0.7g méz2 kcal
-
0g bors0 kcal
A levesbetéthez
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 52.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3386.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 780 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 1860 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 286.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 396 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 779 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1848 micro
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.9 g
Zsír
-
Összesen 105.8 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6772.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 1561 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1107 mg
-
Nátrium 3721 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 573.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 923 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 793 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1557 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3697 micro
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 696.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 380 micro
Hozzávalók
A leveshez
-
10 dkg rukkola
-
1 db leveskocka
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 dkg vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 dl főzőtejszín
-
1 teáskanál méz
A levesbetéthez
Elkészítés
A leveshez
- A hagymát kockára vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk, a liszttel szórjuk.
- Fél liter vizet adunk hozzá és a leveskockát, majd a rukkolát, amelyből félmaréknyit félreteszünk a tálaláshoz.
- 10 percnyi forralás után botmixerrel összeturmixoljuk a levest.
- Hozzáadjuk a tejszínt a bort és a mézet, még egyet forralunk, borsot darálunk rá.
- A Graham-kenyér szeleteket negyedeljük és a sajtos melegszendvicsnél leírtak szerint elkészítjük.
- Tálaláskor a leveshez adjuk, a félretett leveleket összevágva rászórjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 27809
- Feltöltés dátuma: 2009. március 29.
Ajánló
Pitypang friss, tavaszi leveleiből bátran készítsétek!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Még a boldogult szépidőkben, amikor a rukkola nem volt divatban kis hazánkban (nem ez volt a szépség ismérve!), a pitypang friss (tavaszi) leveleiből készítettem a levest az Anna Malomban. Kiszaladtam a kertbe, letépkedtem a leveleket, néhány perc, és kész is volt a leves. Az Anna malom kertjében állt egy gyönyörű platánfa, legalább 200 éves. Hűs lombjai alatt szolgáltuk fel nyáron az ebédet, malomkerék-asztalokon és persze péklapáton. Egyik alkalommal, amikor a pitypanglevest feltálaltam megkérdezte az egyik vendég: - És ezek után vajon mi lesz a főétel? A másik vendég rögtön válaszolt: - Hülye vagy? Mi lenne? Platánszelet! Hát arról még nics tudomásom, hogyan lehet a fatörzset emberi fogyasztásra alkalmassá tenni, de az biztos, hogy ahogyan a világ ma kinéz, jobb, ha berendezkedünk erdő-mező növényeinek felhasználására! Lassan itt a csalánszezon is!