r
Nosalty Logó

Rukkolakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Rukkolakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 2037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3386.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    1860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 1020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6772.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1561 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1107 mg
  • Nátrium
    3721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    793 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1557 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3697 micro
Összesen 2037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát kockára vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk, a liszttel szórjuk.
  2. Fél liter vizet adunk hozzá és a leveskockát, majd a rukkolát, amelyből félmaréknyit félreteszünk a tálaláshoz.
  3. 10 percnyi forralás után botmixerrel összeturmixoljuk a levest.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt a bort és a mézet, még egyet forralunk, borsot darálunk rá.
  5. A Graham-kenyér szeleteket negyedeljük és a sajtos melegszendvicsnél leírtak szerint elkészítjük.
  6. Tálaláskor a leveshez adjuk, a félretett leveleket összevágva rászórjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 27779
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 29.

Ajánló

Pitypang friss, tavaszi leveleiből bátran készítsétek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rukkolakrémleves
Harmathy Ildikó 313 recept

Még a boldogult szépidőkben, amikor a rukkola nem volt divatban kis hazánkban (nem ez volt a szépség ismérve!), a pitypang friss (tavaszi) leveleiből készítettem a levest az Anna Malomban. Kiszaladtam a kertbe, letépkedtem a leveleket, néhány perc, és kész is volt a leves. Az Anna malom kertjében állt egy gyönyörű platánfa, legalább 200 éves. Hűs lombjai alatt szolgáltuk fel nyáron az ebédet, malomkerék-asztalokon és persze péklapáton. Egyik alkalommal, amikor a pitypanglevest feltálaltam megkérdezte az egyik vendég: - És ezek után vajon mi lesz a főétel? A másik vendég rögtön válaszolt: - Hülye vagy? Mi lenne? Platánszelet! Hát arról még nics tudomásom, hogyan lehet a fatörzset emberi fogyasztásra alkalmassá tenni, de az biztos, hogy ahogyan a világ ma kinéz, jobb, ha berendezkedünk erdő-mező növényeinek felhasználására! Lassan itt a csalánszezon is!

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...