r
Nosalty Logó

Tejszínes-spenótos orzo füstölt paprikás csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hajnal Stefi
Tejszínes-spenótos orzo füstölt paprikás csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A húshoz

Tálaláshoz

Összesen 681 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A húshoz

Tálaláshoz

Összesen 2047 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A húshoz

Tálaláshoz

Összesen 158 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13771 micro
  • Lut-zea
    3362 micro
Összesen 681 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4919.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1590 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1490 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    976 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4801 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    10087 micro
Összesen 2047 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3193 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

Tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, kettőbe vágjuk, így kapva 4 nagyobb darab húst.
  2. Megszórjuk őket a fűszerekkel, majd forró serpenyőben vajjal és olívaolajjal szinte készre sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és állni hagyjuk.
  3. Olyan serpenyőt válassz, amit be lehet tenni a sütőbe!

A húshoz

  1. Ugyanabba a serpenyőbe dobunk 2 kanál vajat, majd kis melegítés után mehet a kockákra vágott salottahagyma. Ha azok kicsit megfonnyadtak, mehet az apróra vágott fokhagyma is.
  2. Ezután mehet az orzo. Érdemes vele úgy eljárni, mint a rizzsel, kicsit át kell pirítani. Jó diós ízt ad neki és a színe is szebb lesz.
  3. Ha átmelegedtek a tészták, mehet a tejszín, ha kicsit elfőtt a levéből, akkor pedig a tej. Ezután sózzuk, borsozzuk. Mikor már érezzük, hogy a tészta megfőtt, vegyük le simám a tűről, és keverjük bele a spenótot, a paradicsomot, a parmezánt és a maradék vajat.
  4. A tészta közé nyomkodjuk a csirkemelleket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kicsit összesütjük.

Tálaláshoz

  1. A kész tésztánkat megszórjuk friss petrezselyemmel és tárkonnyal, valamint fél citrom levével. Reszelhetünk rá parmezánt is, valamint törünk rá még egy kis friss borsot, és kész is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 615
  • Tegnapi nézettség: 132
  • 7 napos nézettség: 830
  • Össznézettség: 62445
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 09.

Ajánló

Egy serpenyőben elkészül mindössze 20-30 perc alatt. Ajánlom nagyobb társaságoknak, vagy csak simán egy jó ebédhez/vacsorához kettesben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-spenótos orzo füstölt paprikás csirkemellel
Hajnal Stefi 15 recept

Van élet a spagettin és a pennén túl is. Kalandozz bátrabban az olasz tésztavizeken, íme legújabb barátod: az orzo. Az orzo egy olasz tésztafajta, és tényleg úgy néz ki, mint a rizs, bár a neve azt jelenti: árpa. Az orzoval készült egytálételek mindig csodásan krémesek, a tésztában lévő nem kevés keményítőnek köszönhetően. Mindezeken túl a kis mérete miatt nagyon szórakoztató tésztafajta, ezerféle felhasználásra alkalmas, jó vele főzni!

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...