r
Nosalty Logó

Gránátalmás csirkemáj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Gránátalmás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1362 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    767 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 340 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2712.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1611 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16815 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3067 micro
  • Kolin:
    997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    4299 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    2287 micro
Összesen 1362 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat ha szükséges, megtisztítjuk és közepes méretű darabokra vágjuk (3-5cm). Egy nagy tálba tesszük és hozzáadjuk az olívaolaj felét, a gránátalmaszirupot, a mézet és a fűszereket, majd az egészet összeforgatjuk. Sózni szigorúan tilos a májat nyersen, ettől ugyanis megkeményedik!
  2. A májat félretesszük pihenni 10-15 percet, közben az olívaolaj másik felén alaposan lepirítjuk az aprított lilahagymát és fokhagymát.
  3. A májat a hagymás alaphoz borítjuk a forró serpenyőbe, majd gyakori kevergetés mellett kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a májak kívülről picit megpirultak, a szósz pedig besűrűsödött.
  4. A késznek ítélt májat lehúzzuk a tűzről és alaposan megsózzuk.
  5. Tálaláskor rápakoljuk a savanyított lilahagymát, majd megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és újhagymával, valamint a gránátalmamagokkal. Kínáljunk mellé hummuszt, tabbouleh-t és pirított pitacsíkokat.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 4470
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 08.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek
további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek

Receptjellemzők

Gránátalmás csirkemáj
Rosanics Petra 351 recept

Közel-keleti éttermekben gyakran találkozhatunk a gránátalmás csirkemájjal, otthon azonban talán kevesen állnak csak neki elkészíteni. Ami igazán kár, mert egy nagyon egyszerű, ugyanakkor ízekben és tápanyagban gazdag fogásról van szó, aminek az alapja a kimondottan megfizethető és alulhasznált csirkemáj. A recepthez egyetlen szokatlanabb alapanyagra van szükség, a gránátalmaszirupra - nagyobb bioboltokban, illetve arab és ázsiai kisboltokban azonban ezt is beszerezhetjük, utána pedig viszonylag sokáig elegendő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...