Vaníliás-citromos húsvéti torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 35% Zsír
1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
-
8g finomliszt29 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
4 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
21 kcal
-
2g víz0 kcal
Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:
-
35g mascarpone141 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
12 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
Csokoládé ganache krém hozzávalói:
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
2g vaj14 kcal
Összesen
650
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 35% Zsír
1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
-
80g finomliszt291 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
24g víz0 kcal
Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:
-
350g mascarpone1414 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Csokoládé ganache krém hozzávalói:
-
125g étcsokoládé683 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
6526
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 35% Zsír
1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
1.5g víz0 kcal
Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:
-
21.2g mascarpone86 kcal
-
12.1g vaj87 kcal
-
12.1g porcukor47 kcal
-
1.8g vaníliás cukor7 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
12.1g habtejszín35 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Csokoládé ganache krém hozzávalói:
-
7.6g étcsokoládé41 kcal
-
9.1g habtejszín27 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
Összesen
396
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
650
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.7 g
Zsír
-
Összesen 507.9 g
-
Telített zsírsav 220 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1412 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2104.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 900 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 438.3 g
-
Cukor 356 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 424.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2716 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 2668 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 787 micro
Összesen
6526
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
396
kcal
Hozzávalók
1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
-
4 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
3 ek napraforgó olaj
Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:
-
35 dkg mascarpone
-
20 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Csokoládé ganache krém hozzávalói:
-
1.5 dl habtejszín
-
2 dkg vaj
Elkészítés
1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
- A cukrot tegyük bele a keverőtálba, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
- Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat, majd a hideg vizet, és keverjük tovább 1-2 percig.
- Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze.
- A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük, és simítsuk bele a masszát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt (tűpróbáig) süssük készre.
- A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
- Mivel a tortához 3 lapra van szükség, így a másik két lapot is így süssük meg.
Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:
- A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a puha, felkockázott vajat, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, és keverjük simára (citromlevet ízlés szerint tegyünk hozzá).
- Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és szintén keverjük jó habosra.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, fakanállal, óvatosan keverjük hozzá a krémhez.
- Ezután a krémmel töltsük meg a tortalapokat, majd vonjuk be a tortát.
Csokoládé ganache krém hozzávalói:
- A tejszínhez adjuk hozzá a vajat, és melegítsük össze, majd vegyük le a tűzről (jó meleg legyen, hogy a csokoládé elolvadjon benne).
- Ezután adjuk hozzá az apró darabokra tördelt csokoládét, és addig keverjük, még teljesen felolvad.
- Ezután rögtön öntsük rá a torta tetejére, ízlés szerint díszítsük tojáscukorral, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém és a csokoládé teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 575
- Feltöltés dátuma: 2023. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Gizi
382 recept