r
Nosalty Logó

Vaníliás-citromos húsvéti torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Vaníliás-citromos húsvéti torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír

1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:

Csokoládé ganache krém hozzávalói:

Összesen 650 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír

1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:

Csokoládé ganache krém hozzávalói:

Összesen 6526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír

1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:

Csokoládé ganache krém hozzávalói:

Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 650 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    507.9 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2668 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 6526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:

Csokoládé ganache krém hozzávalói:

Elkészítés

1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

  1. A cukrot tegyük bele a keverőtálba, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
  2. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat, majd a hideg vizet, és keverjük tovább 1-2 percig.
  3. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze.
  4. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük, és simítsuk bele a masszát.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt (tűpróbáig) süssük készre.
  6. A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  7. Mivel a tortához 3 lapra van szükség, így a másik két lapot is így süssük meg.

Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:

  1. A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a puha, felkockázott vajat, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, és keverjük simára (citromlevet ízlés szerint tegyünk hozzá).
  2. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és szintén keverjük jó habosra.
  3. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, fakanállal, óvatosan keverjük hozzá a krémhez.
  4. Ezután a krémmel töltsük meg a tortalapokat, majd vonjuk be a tortát.

Csokoládé ganache krém hozzávalói:

  1. A tejszínhez adjuk hozzá a vajat, és melegítsük össze, majd vegyük le a tűzről (jó meleg legyen, hogy a csokoládé elolvadjon benne).
  2. Ezután adjuk hozzá az apró darabokra tördelt csokoládét, és addig keverjük, még teljesen felolvad.
  3. Ezután rögtön öntsük rá a torta tetejére, ízlés szerint díszítsük tojáscukorral, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém és a csokoládé teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 601
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:

Csokoládé ganache krém hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...