r
Nosalty Logó

Vaníliás-citromos húsvéti torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Vaníliás-citromos húsvéti torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír

1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:

Csokoládé ganache krém hozzávalói:

Összesen 650 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír

1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:

Csokoládé ganache krém hozzávalói:

Összesen 6526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír

1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:

Csokoládé ganache krém hozzávalói:

Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 650 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    507.9 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2668 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 6526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:

Csokoládé ganache krém hozzávalói:

Elkészítés

1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

  1. A cukrot tegyük bele a keverőtálba, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
  2. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat, majd a hideg vizet, és keverjük tovább 1-2 percig.
  3. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze.
  4. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük, és simítsuk bele a masszát.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt (tűpróbáig) süssük készre.
  6. A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  7. Mivel a tortához 3 lapra van szükség, így a másik két lapot is így süssük meg.

Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:

  1. A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a puha, felkockázott vajat, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, és keverjük simára (citromlevet ízlés szerint tegyünk hozzá).
  2. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és szintén keverjük jó habosra.
  3. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, fakanállal, óvatosan keverjük hozzá a krémhez.
  4. Ezután a krémmel töltsük meg a tortalapokat, majd vonjuk be a tortát.

Csokoládé ganache krém hozzávalói:

  1. A tejszínhez adjuk hozzá a vajat, és melegítsük össze, majd vegyük le a tűzről (jó meleg legyen, hogy a csokoládé elolvadjon benne).
  2. Ezután adjuk hozzá az apró darabokra tördelt csokoládét, és addig keverjük, még teljesen felolvad.
  3. Ezután rögtön öntsük rá a torta tetejére, ízlés szerint díszítsük tojáscukorral, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém és a csokoládé teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 575
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

Vaníliás-citromos mascarponekrém hozzávalói:

Csokoládé ganache krém hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...