r
Nosalty Logó

Tökmagos-medvehagymás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Tökmagos-medvehagymás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5070 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    287.1 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7428.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    4392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2117 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2074 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 5070 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmelegítjük a tejet. Eltördeljük kisebb darabokra az élesztőt,egy kisebb tálkába vagy nagyobb pohárba tesszük, hozzáadunk egy csipet cukrot, majd a meleg tejet ráöntjük, és így az élesztő pár perc alatt szépen felfut.
  2. A tésztába szánt 100 g tökmagot durvára daráljuk(én kávédarálóba tettem).
  3. A medvehagyma leveleit szép apróra felvágjuk.
  4. A liszthez hozzátesszük a sót, kicsit megkavarjuk. Beletesszük a vajat, és azt elmorzsoljuk.
  5. Hozzáadunka liszthez1 egész tojást, beleöntjüka felfuttatott élesztőt, a tejfölt, és jól összedolgozzuk. Viszonylag lágy tésztát kapunk. Legvégül beletesszük adurvára darált tökmagot és a medvehagymát. Újból jól átgyúrjuk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 1-1és1/2órát kelesztjük.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Miután szépen megkelt, kiborítjuk a tésztát a tálból egy lisztezett felületre, és kézzel kb. 3 cm magasra ellapogatjuk.
  8. Egy kb. 4 - 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe tesszük.
  9. A 2. tojást felverjük, megkenjük vele a pogácsákat, és ízlés szerint megszórjuk a maradék tökmaggal.
  10. Sütőbe tesszük, és szép színűre megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 302
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 31472
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökmagos-medvehagymás pogácsa
Vicikó 251 recept

Nagy kedvenc a tökmag és a medvehagyma is. Így most összeházasítottam őket, és szerintem boldogok lettek... Mi is, miután kisültek :-))   Finom puha, lágy belsejű,  kívül-belül  pedig az utolérhetetlen ízű, megsült - megpirult tökmaggal...tetézve egy kis medvehagyma aromával... :-) röviden: jóízű kis pogik lettek.. Egy kicsit besegítettem a kelesztésbe, mégpedig úgy, hogy konyharuhával letakarva, betettem a tésztát sütőbe, légkeverés 30 °C- ra. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...