r
Nosalty Logó

Tejszínes fonott kalács

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Tejszínes fonott kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

657
Kalória
18.6g
Fehérje
102.3g
Szénhidrátok
18.2g
Zsír
60.4g
Víz
159.8g
Koleszterin
3.9g
Rost
10.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3287 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5397.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    3050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    301.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 3287 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt 1 dl langyos tej + 1 teáskanál cukorral. A maradék tejet csak akkor adjuk hozzá, ha a tésztánk keménynek bizonyulna, de csak fokozatosan adagolva!
  2. Ha felfutott az élesztőnk, akkor egy dagasztótálba rakjuk az alapanyagokat a követező sorrendben: tejszín, élesztős tej, egész tojás, plusz egy tojássárgája, cukor, a kétféle átszitált liszt és a só.
  3. Ezután sima tésztává dolgozzuk, szükség esetén a maradék tejből adhatunk hozzá. Én a dagasztógéppel dolgoztam, így egy kicsit könnyebb volt!
  4. A jól kidolgozott tésztánkat letakarva 45 percig kelni hagyjuk.
  5. Ha megkelt, enyhén lisztezett felületen 4 részre osztjuk és gömbölyítjük, majd letakarva újabb 15 perc pihenés jön.
  6. Végül a kissé újra kelt tésztákat hosszú rudakká sodorjuk, és négyes fonással kerek kalácsot fonunk.
  7. A kész kalácsot óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, felvert tojással lekenjük, majd 30 percig pihentetjük.
  8. Ezután újra lekenjük és szemes mákkal megszórjuk. Sütés 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd mérsékeljük a hőt 175 fokra, összes sütési idő 40-45 perc. A kész kalácsot rácsra téve hűlni hagyjuk

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!