r
Nosalty Logó

Fitt narancsos-étcsokis kuglóf

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Baroness konyhája
Fitt narancsos-étcsokis kuglóf
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

903
Kalória
11.9g
Fehérje
85.2g
Szénhidrátok
56.5g
Zsír
67.4g
Víz
257.5g
Koleszterin
4.2g
Rost
34.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    339.2 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6456.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    3088 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.2 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    404.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2449 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1321 micro
Összesen 5418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 386 kcal

Elkészítés

  1. A Cointreau felébe beáztatjuk a mazsolát és/vagy a vörösáfonyát. A kuglófformát átkenjük 1 evőkanál kókuszzsírral. A narancshéját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A tésztához a vajat, a bourbon vanília- és a narancsvirágkivonatot, a nádcukorral kézi mixerrel kihabosítjuk.
  2. Egyenként beleütjük a tojásokat és azokkal is elkeverjük. Beleöntjük a narancs levét, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, beleszűrjük az aszalványokról a narancslikőrt és hozzáadjuk a sütőport és a barna rizslisztet. Lágyabb nokedli jellegű tésztát kell, hogy kapjunk. Ennek a 2/3 részét belesimítjuk a kuglófformába. Megszórjuk az aszalványokkal. A maradék tésztába beleszitáljuk a karobport és elkeverjük benne.
  3. Ha nagyon kemény lenne, 1-2 evőkanál növényi tejjel lazíthatjuk. Ezt a réteget a fehér tésztára simítjuk. Egy villával körben megforgatjuk a tésztát le-fel és oldalirányban. Ettől lesz szép márványos. 170 fokon 50 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a közepe átsült-e.
  4. A mázhoz mikróban összemelegítjük a maradék narancslikőrt, az apróra tört étcsokoládét és az étolajat. A kihűlt kuglófot bevonjuk a csokimázzal és tetszés szerint díszíthetjük még reszelt citrushéjjal, aszalványokkal, darabos magvakkal. Tálaláskor cukormentes lekvárt kínálhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!