Fitt narancsos-étcsokis kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
21g nádcukor79 kcal
-
63g barnarizsliszt227 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
8g cointreau19 kcal
-
2g karob por4 kcal
-
77 kcal
-
24 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
3g kókuszzsír22 kcal
Összesen
903
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
300g vaj2151 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
125g nádcukor475 kcal
-
375g barnarizsliszt1361 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
50g cointreau116 kcal
-
12g karob por27 kcal
-
463 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
Összesen
5418
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
21.3g vaj153 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
8.9g nádcukor34 kcal
-
26.7g barnarizsliszt97 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
19.6g tojás25 kcal
-
6.4g narancslé3 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
3.6g cointreau8 kcal
-
0.9g karob por2 kcal
-
33 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
3.6g mazsola11 kcal
-
1.1g kókuszzsír10 kcal
Összesen
386
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1076.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 400 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
903
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.1 g
Zsír
-
Összesen 339.2 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6456.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 1328 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 506 mg
-
Foszfor 3088 mg
-
Nátrium 1410 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 511.2 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 404.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2449 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 783 mg
-
Retinol - A vitamin: 2400 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 501 micro
-
β-crypt 155 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1321 micro
Összesen
5418
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
386
kcal
Hozzávalók
-
2 ek narancsvirágvíz
-
12.5 dkg nádcukor
-
37.5 dkg barnarizsliszt
-
1 csomag sütőpor
-
5 db tojás
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
50 ml cointreau
-
2 ek karob por
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A Cointreau felébe beáztatjuk a mazsolát és/vagy a vörösáfonyát. A kuglófformát átkenjük 1 evőkanál kókuszzsírral. A narancshéját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A tésztához a vajat, a bourbon vanília- és a narancsvirágkivonatot, a nádcukorral kézi mixerrel kihabosítjuk.
- Egyenként beleütjük a tojásokat és azokkal is elkeverjük. Beleöntjük a narancs levét, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, beleszűrjük az aszalványokról a narancslikőrt és hozzáadjuk a sütőport és a barna rizslisztet. Lágyabb nokedli jellegű tésztát kell, hogy kapjunk. Ennek a 2/3 részét belesimítjuk a kuglófformába. Megszórjuk az aszalványokkal. A maradék tésztába beleszitáljuk a karobport és elkeverjük benne.
- Ha nagyon kemény lenne, 1-2 evőkanál növényi tejjel lazíthatjuk. Ezt a réteget a fehér tésztára simítjuk. Egy villával körben megforgatjuk a tésztát le-fel és oldalirányban. Ettől lesz szép márványos. 170 fokon 50 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a közepe átsült-e.
- A mázhoz mikróban összemelegítjük a maradék narancslikőrt, az apróra tört étcsokoládét és az étolajat. A kihűlt kuglófot bevonjuk a csokimázzal és tetszés szerint díszíthetjük még reszelt citrushéjjal, aszalványokkal, darabos magvakkal. Tálaláskor cukormentes lekvárt kínálhatunk hozzá.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 589
- Feltöltés dátuma: 2023. március 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept