Barnarizsliszt

Barnarizsliszt

Leírás

A barnarizs a hagyományos rizs hántolatlan változata. Mivel tartalmazza a gabona belső héjrészét is, ezért a barna rizsnek magasabb a fehérje-, a rost-, az ásványi anyag és a vitamintartalma. A barna rizsből lisztet is készítenek, amely gluténmentes, és felhasználható kenyérfélék készítéséhez, ételek sűrítéséhez, süteményekhez. fotó: flickr/.sarahwynne.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen, jól záródó edényben.

100g Barnarizsliszt

fehérjetartalom

7.23 g

zsírtartalom

2.561 g

szénhidráttartalom

76.48 g

víztartalom

11.97 g

gramm barnarizsliszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

337 mg

Magnézium

112 mg

Kalcium

11 mg

Nátrium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.736 g

Niacin - B3 vitamin

6.34 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.591 mg

E vitamin

0.6 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

7.23 g

Zsír

telített zsírsav

0.557 g

egyszeresen telített zsírsav

1.008 g

többszörösen telített zsírsav

0.996 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

1.98 mg

Magnézium

112 mg

Foszfor

337 mg

Nátrium

8 mg

Cink

2.45 mg

Réz

0.23 mg

Mangán

4.013 mg

szénhidrát

rost

4.6 g

cukor

0.66 g

víz

11.97 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.443 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.08 mg

Niacin - B3 vitamin

6.34 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.591 mg

Folát

16 µg

E vitamin

0.6 mg

B6 vitamin

0.736 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...