r
Nosalty Logó

Minek nevezzelek zöldbab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Minek nevezzelek zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1119 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1892 micro
Összesen 280 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3817.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    2451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1631.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    743 micro
  • β-karotin
    5263 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    7568 micro
Összesen 1119 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    128 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk kockára, a zsírját süssük ki. Ha nagyon sovány, akkor egy kevés zsírral vagy olajjal lehet segíteni a helyzeten. Viszont ha nagyon zsíros, akkor sütés után kanalazzuk le a felesleget, hogy kb. 2 ek. zsír maradjon a lábasban.
  2. Ha ezzel megvagyunk, dobjuk a zsírra a kockára vágott hagymát, és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. A tűzről lehúzva keverjük hozza a pirospaprikát meg a kurkumát. Mehet bele a felaprított paprika. A paradicsomot pucoljuk meg zöldséghámozóval, vágjuk nagyobb kockákra, ezt is rakjuk az edénybe.
  3. Rögtön öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, sózzuk. Amikor forr, rakjuk bele a zöldbabot. Főzzük 8-10 percig.
  4. Egy kis tálban keverjük csomómentesre a joghurtot a rizsliszttel. A forró főzelék levével öntsük fel, ismét keverjük jól össze.
  5. Öntsük a habarást a lábasba, kavargatva főzzük fel. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel, de azzal már nem főzzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5161
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 26.

Ajánló

Fasírttal vagy sült kolbásszal szoktuk enni, de magában vagy egy jó nagy karéj kenyérrel is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a szegény zöldbab főzelék szeretne lenni, de amióta glutén- és tejtermékmentesen főzök, hat kicsit durva lenne ezt az ételt lefőzelékezni. :o) Glaser csipetkés betyár zöldbablevese inspirált, hogy ily módon főzzem meg a zöldbabot. A zöldbabot kényszerből fogyasztó lánykám magától szedett ebből. Ezért bátorkodom megosztani, hátha másnak is van zöldbabtoleráló ( vagy urambocsá' utáló) személy a családban, és lehet, hogy ez az étel őt is "megtéríti". :o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...