Áfonyás sajttorta (cukorbetegeknek)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 42% Zsír
Tészta
-
18 kcal
-
6g erythritol0 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
3 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
0g só0 kcal
Sajtkrém
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
13g erythritol0 kcal
-
1g lapzselatin3 kcal
Karamellizált áfonya
-
13g áfonya7 kcal
-
1g erythritol0 kcal
Összesen
435
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 42% Zsír
Tészta
-
40g barnarizsliszt145 kcal
-
50g erythritol0 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
23 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g só0 kcal
Sajtkrém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
100g erythritol0 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
Karamellizált áfonya
-
100g áfonya57 kcal
-
5g erythritol0 kcal
Összesen
3476
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 42% Zsír
Tészta
-
3.3g barnarizsliszt12 kcal
-
4.1g erythritol0 kcal
-
4.1g étcsokoládé23 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
0g só0 kcal
Sajtkrém
-
41.5g mascarpone167 kcal
-
16.6g habtejszín48 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
8.3g erythritol0 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
Karamellizált áfonya
-
8.3g áfonya5 kcal
-
0.4g erythritol0 kcal
Összesen
288
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
435
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 318.8 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1375.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 644 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 295.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 922 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 904 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 586 micro
Összesen
3476
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
4 dkg barnarizsliszt
-
5 dkg erythritol
-
5 dkg étcsokoládé
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
-
3 dkg vaj
-
1 csipet só
Sajtkrém
-
50 dkg mascarpone
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
10 dkg erythritol
Karamellizált áfonya
-
10 dkg áfonya
-
1 teáskanál erythritol
Elkészítés
Tészta
- A csokoládét és a vajat külön-külön olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval és a kakaóporral.
- Az egész tojásokhoz adjuk hozzá az eritritet, majd robotgéppel keverjük jó habosra. Ezután adjuk hozzá az olvasztott csokoládét és szintén keverjük össze, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá az olvasztott vajat is.
- Ezután szitáljuk hozzá a lisztes kakaót, majd keverjük simára a masszát. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, (vagy zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre (tűpróbáig süssük). (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)
- A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
Sajtkrém
- A zselatinlapokat áztassuk be 5 percre annyi hideg vízbe, hogy bőven ellepje. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.
- A mascarponéhoz adjuk hozzá az eritritet és a vaníliaaromát, majd keverjük habosra. A megázott zselatinlapokat vegyük ki a vízből, és alaposan nyomkodjuk ki. Ezután tegyük egy edénybe, adjunk hozzá 2 ek vizet, és kevergetve addig melegítsük, hogy teljesen feloldódjon, majd hűtsük éppen csak langyosra.
- Ezután öntsük hozzá a mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze. Ezután keverőkanállal, két részletben keverjük hozzá a felvert tejszínhabot is. (arra figyeljünk, hogy a hab ne nagyon törjön)
- A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, helyezzük bele a teljesen kihűlt tésztát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a habos mascarponekrémet. Ezután tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
- Vegyük ki a tortaformából a tortát, helyezzük tálcára, majd kanalazzuk rá a teljesen kihűlt áfonyát. Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, helyezzük a szeleteket süteményes tányérra, majd úgy kínáljuk.
Karamellizált áfonya
- Az áfonyát tegyük bele egy tányérba, szórjuk meg az édesítővel, majd a mikróban pár perc alatt karamellizáljuk meg. (közben óvatosan hogy az áfonya ne törjön, keverjük át legalább kétszer) Ezután hűtsük ki teljesen mielőtt a tortára kanalaznánk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 908
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 22.
Receptkategóriák
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept