r
Nosalty Logó

Datolyás-kakaós brownie

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
nyihaj
Datolyás-kakaós brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1616 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 404 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 1616 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A datolyát finomra vágjuk, rászórjuk a szódabikarbónát, és a forrásban levő vizet ráöntjük, majd lefedve hagyjuk állni 15 percig. Tudom, ez egy bizarr lépés, de legyen bátorságotok!
  2. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, előkészítünk egy 20x24-es szilikon formát vagy egy hasonló méretűt kivajazunk, és kibéleljük sütőpapírral is (az oldalait is).
  3. A kakaóport, a cukrot, az almapürét és a vajat, kb. 5 perc alatt, alacsony hőfokon összemelegítjük. Türelmesek hagyják 10 percig hűlni.
  4. A datolyát kedvünk szerint merülőmixerrel megdolgozzuk, de maradjon picit darabos, vagy ha puha datolyával dolgozunk, akkor fogjuk, a levével együtt, ráöntjük a kimért lisztre.
  5. Hozzáadjuk a kakaós-almapürés keveréket is.
  6. Villával felhabosítjuk a két tojást, és ezt is a masszához adjuk.
  7. Egy fakanállal egyneművé keverjük a tésztát (lágy, bolti puding állagú tésztánk lesz), majd a sütőformába öntjük.
  8. 30 percre betesszük a sütőbe. Kivéve 30 percig hagyjuk hűlni, utána szeljük. Porcukorral meghintve vagy tejszínhabbal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3770
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 15.

Ajánló

A barna cukrot (azt a sötét fajta, ragacsos, melaszosat) ajánlom a tésztába, különleges aromát ad! Természetesen készíthető mással is, sütöttem már eritrittel is, de ízben más jelleget ad. Legközelebb talán pici fahéjjal is bolondítanám még...

Receptkategóriák

Van egy nagy mappám, amiben gyűjtöm azokat a külföldi oldalakon, blogokon talált recepteket, amelyek megmozgatják a fantáziámat. Van olyan recept, amit évek óta lapozgatok... ezt a datolyás brownie-t is vagy 1,5 éve találtam, most jutott el a sütőig :) Voltak fenntartásaim, de egy nagyon könnyű, szinte habos állagú sütemény lett a végeredmény! Bátran ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...