30 étel, amit idén szeptemberben muszáj lesz elkészítened

Iskolakezdés, első száraz falevelek, sárguló fák, hűvösebb reggelek és esték, takarók, teák, és megannyi új szezonális alapanyag. Eljött a szeptember, mi pedig arra kérünk titeket, főzzetek és süssetek velünk ebben a hónapban is. Gyönyörű őszi receptekkel készülünk az első 30 napra!

Szépséges őszi receptjeink illetve alapanyagaink között lesz itt szilva, szőlő, fodros kel, édesburgonya, erdei gomba, padlizsán, alma, füge, körte, de még egy kevés paradicsom és barack is! Adjuk meg a módját a nyárbúcsúnak, a sulikezdésnek, az elmúlásérzést keltő ősz befogadásának, és kényeztessük magunkat gyönyörű szeptemberi ételekkel, őszi receptekkel.

  1. 1.

    Diós morzsás szilvás gombóc

  2. 2.

    Klasszikus paradicsomos káposzta

  3. 3.

    Őszibarackos szelet

  4. 4.

    Vajban sült lazac, írós-fokhagymás édesburgonyapürével és citromos spenóttal

  5. 5.

    Manestra, a görög paradicsomos tészta

  6. 6.

    Tepertős-szilvás papucs

  7. 7.

    Caponata, a szicíliai padlizsánragu

  8. 8.

    Szilvás crumble

  9. 9.

    Illatos, erdei gombás rizottó

  10. 10.

    Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas

  11. 11.

    Sült szőlő kecskesajtkrémes pirítóson

  12. 12.

    Őszibarackos cobbler, az amerikai Dél fantasztikus süteménye

  13. 13.

    Sütőben sült, bundás cukkinivirágok

  14. 14.

    Gombapaprikás tejmentesen

  15. 15.

    Fordított almás pite

  16. 16.

    Vegán édesburgonya-curry

  17. 17.

    Őszi sárgarépa-krémleves

  18. 18.

    Rácsos almás pite

  19. 19.

    Egyéjszakás zabkása szőlővel

  20. 20.

    Fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal

  21. 21.

    Fügés-ricottás leveles pite

  22. 22.

    Teriyaki padlizsán

  23. 23.

    Paleo körtés mandulás fordított torta

  24. 24.

    Klasszikus magyaros gombaleves vajgaluskával

  25. 25.

    Vegán cukkinilepény

  26. 26.

    Házi fügelekvár

  27. 27.

    Tripladiós-lekváros berliner

  28. 28.

    Céklahummusz fehérbabbal

  29. 29.

    Toszkán bableves sütőtökkel és fodros kellel (Zuppa Frantoiana)

  30. 30.

    Sáfrányos szirupban párolt körte

Még több őszi recept vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...