Tripladiós-lekváros berliner
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaptésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
4g dió27 kcal
-
23 kcal
A töltelékhez
-
17g dió109 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
42g tej23 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
25g keksz105 kcal
-
10 kcal
-
16 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
22g narancs7 kcal
-
19 kcal
A grillázshoz és a díszítéshez
Összesen
737
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaptésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g dió327 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A töltelékhez
-
200g dió1308 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
500g tej280 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
300g keksz1257 kcal
-
114 kcal
-
193 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
222 kcal
A grillázshoz és a díszítéshez
-
26g dió170 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
-
26g dió170 kcal
Összesen
8853
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaptésztához
-
9.2g finomliszt33 kcal
-
7.3g vaj53 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
1.8g dió12 kcal
-
3.7g sárgabaracklekvár10 kcal
A töltelékhez
-
7.3g dió48 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
18.3g tej10 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
11g keksz46 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
2.9g aszalt sárgabarack7 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
9.5g narancs3 kcal
-
2.9g sárgabaracklekvár8 kcal
A grillázshoz és a díszítéshez
-
1g dió6 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
4.4g sárgabaracklekvár12 kcal
-
1g dió6 kcal
Összesen
322
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
737
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.8 g
Zsír
-
Összesen 457.2 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 154 g
-
Koleszterin 1127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5984.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 1296 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 856 mg
-
Foszfor 2154 mg
-
Nátrium 1454 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1102.1 g
-
Cukor 593 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 452.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2150 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 558 micro
-
Kolin: 705 mg
-
Retinol - A vitamin: 1947 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 2324 micro
-
β-crypt 237 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1042 micro
Összesen
8853
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
Az alaptésztához
-
250 g finomliszt
-
200 g vaj
-
100 g porcukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
-
200 g dió
-
150 g cukor
-
4 ek vaj
-
300 g keksz
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
-
80 g aszalt sárgabarack
-
2 db tojás
-
4 ek sárgabaracklekvár
A grillázshoz és a díszítéshez
-
50 g cukor
-
6 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
Az alaptésztához
- A lisztet porcukorral egy csipet sóval összeszitáljuk a robotgép üstjébe, majd a hideg, kockázott vajjal, a tojássárgával és a finomra darált dióval gyorsan összedolgozzuk.
- Félórára hűtőbe tesszük pihenni és hűlni. Ez az adag két sütire elég, de kevesebbet keverni nem jó belőle, a maradékból készítsünk másnap diós kekszet.
- Közben előmelegítjük a sütőt.
- A tészta felét sütőpapíron formára nyújtjuk, majd méretes sütőtálba tesszük, villával megszurkáljuk, és sütőbe tesszük. A tészta másik felét tegyük a hűtőbe a következő felhasználásig.
- 170 fokon 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd kenjük meg sárgabaracklekvárral, hagyjuk, hogy beszívja magába.
A töltelékhez
- A töltelékhez egy lábasban melegítsünk vajat, pirítsuk át rajta a darált diót, adjuk hozzá a cukrot és a tejet, forraljuk össze őket.
- Egy mély tálba öntsük a darát kekszet, a kakaóport, az apróra kockázott aszalt sárgabarackot, a narancs levét és reszelt héját, egy csipet őrölt szegfűszeget, valamit a két tojást, keverjük jól át, majd ha kicsit kihűlt, adjuk hozzá a forralt cukros diót.
- Ez a töltelék mehet a lekvárral lekent diós linzeralapra. Aztán az egész a sütőbe vissza, úgy 25-30 percre. Tűpróbát végezhetünk, és vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
- A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki egy vágódeszkára.
- Ha kissé kihűlt, kenjük meg vékonyan baracklekvárral.
A grillázshoz és a díszítéshez
- Közben egy edényben olvasszunk cukrot, dobjunk rá egy marék tört diót, karamellizáljuk együtt őket, majd borítsuk, és egyengessük egy sütőpapírral borított sütőtálcára az egészet. Hűtsük, hogy megszilárduljon, késsel daraboljuk és késes aprítóban forgassuk, ameddig kicsi darabos lesz, de nem teljesen por állagú.
- Amikor már kicsit hűlt a süti, kenjük meg ismét vékonyan baracklekvárral, majd diós grillázzsal szórjuk meg a tetejét.
- Tálaláskor kockázzuk a sütit, opcionálisan tehetünk egy-egy kanál lekvárt és egy diót díszítésnek mindegyikre. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 9273
- Feltöltés dátuma: 2023. február 16.
Ajánló
A tészta 2 sütihez elég, de most csak a felét használjuk fel!
Receptkategóriák
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
588 recept
A budai Rigó Jancsi cukrászdában a Rákóczi- és a habos túrós mellett az egyik legrégebbi készítmény, ami azóta is elkápráztatja a vevőket. A törzsvendégek kedvence, hiszen nem csak az íze bomba jó, de az ára is a régi. Hogy tudják ennyiből kihozni, nem tudjuk. Receptje nem közkincs, de mi kóstolás után kitaláltuk, hogyan készül, nézzétek!