r
Nosalty Logó

Tripladiós-lekváros berliner

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Tripladiós-lekváros berliner
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaptésztához

A töltelékhez

A grillázshoz és a díszítéshez

Összesen 737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaptésztához

A töltelékhez

A grillázshoz és a díszítéshez

Összesen 8853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaptésztához

A töltelékhez

A grillázshoz és a díszítéshez

Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    457.2 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    1127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5984.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    856 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1102.1 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2150 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1947 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    2324 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 8853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Az alaptésztához

A töltelékhez

A grillázshoz és a díszítéshez

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. A lisztet porcukorral egy csipet sóval összeszitáljuk a robotgép üstjébe, majd a hideg, kockázott vajjal, a tojássárgával és a finomra darált dióval gyorsan összedolgozzuk.
  2. Félórára hűtőbe tesszük pihenni és hűlni. Ez az adag két sütire elég, de kevesebbet keverni nem jó belőle, a maradékból készítsünk másnap diós kekszet.
  3. Közben előmelegítjük a sütőt.
  4. A tészta felét sütőpapíron formára nyújtjuk, majd méretes sütőtálba tesszük, villával megszurkáljuk, és sütőbe tesszük. A tészta másik felét tegyük a hűtőbe a következő felhasználásig.
  5. 170 fokon 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd kenjük meg sárgabaracklekvárral, hagyjuk, hogy beszívja magába.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez egy lábasban melegítsünk vajat, pirítsuk át rajta a darált diót, adjuk hozzá a cukrot és a tejet, forraljuk össze őket.
  2. Egy mély tálba öntsük a darát kekszet, a kakaóport, az apróra kockázott aszalt sárgabarackot, a narancs levét és reszelt héját, egy csipet őrölt szegfűszeget, valamit a két tojást, keverjük jól át, majd ha kicsit kihűlt, adjuk hozzá a forralt cukros diót.
  3. Ez a töltelék mehet a lekvárral lekent diós linzeralapra. Aztán az egész a sütőbe vissza, úgy 25-30 percre. Tűpróbát végezhetünk, és vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
  4. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki egy vágódeszkára.
  5. Ha kissé kihűlt, kenjük meg vékonyan baracklekvárral.

A grillázshoz és a díszítéshez

  1. Közben egy edényben olvasszunk cukrot, dobjunk rá egy marék tört diót, karamellizáljuk együtt őket, majd borítsuk, és egyengessük egy sütőpapírral borított sütőtálcára az egészet. Hűtsük, hogy megszilárduljon, késsel daraboljuk és késes aprítóban forgassuk, ameddig kicsi darabos lesz, de nem teljesen por állagú.
  2. Amikor már kicsit hűlt a süti, kenjük meg ismét vékonyan baracklekvárral, majd diós grillázzsal szórjuk meg a tetejét.
  3. Tálaláskor kockázzuk a sütit, opcionálisan tehetünk egy-egy kanál lekvárt és egy diót díszítésnek mindegyikre. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9247
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 16.

Ajánló

A tészta 2 sütihez elég, de most csak a felét használjuk fel!

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

A budai Rigó Jancsi cukrászdában a Rákóczi- és a habos túrós mellett az egyik legrégebbi készítmény, ami azóta is elkápráztatja a vevőket. A törzsvendégek kedvence, hiszen nem csak az íze bomba jó, de az ára is a régi. Hogy tudják ennyiből kihozni, nem tudjuk. Receptje nem közkincs, de mi kóstolás után kitaláltuk, hogyan készül, nézzétek!

Hozzávalók

Az alaptésztához

A töltelékhez

A grillázshoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...