Aszalt sárgabarack

Az aszalt sárgabarack az aszalás során megőrzi vitamintartalmát, csakúgy, mint a zöldségek, ha főzés helyett csak pároljuk őket. Vitamintartalma mellett az eredeti zamatát is megtartja, és koncentrálva adja vissza az ízeket.
A kellemesen fanyar ízű aszalt sárgabarackot felhasználás előtt érdemes lobogó forró vízben fél óráig, illetve hideg vízben egy éjszakán át áztatni. Gyümölcssalátába, müzlibe, piláfba, hústöltelékbe is tehetjük. Pürésítve mártást vagy öntetet készíthetünk belőle.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
Az aszalt sárgabarack sokak által kedvelt, természetes és tápanyagokban gazdag szárított gyümölcs, amit friss sárgabarackból készítenek szárításos eljárással. A víz elvonásával a gyümölcs édeskés, intenzív ízűvé válik, és hosszabb ideig eláll.
Aszalt sárgabarackot találunk a piacon, csomagolásmentes boltokban, bioboltokban, illetve szuper- és hipermarketekben is. A kimérős változatnál mindenképp tájékozódjunk a származási helyéről, és érdemes előnyben részesíteni a hazai terméket. Az aszalt sárgabarackot lezárt csomagolásban, hűvös és sötét helyen tároljuk. A hosszabb tárolás érdekében ajánlott hűteni, hogy elkerüljük a penészedést.
Az aszalt sárgabarack sokféle egészségügyi előnnyel büszkélkedhet. Gazdag A-vitaminban (béta-karotin), amely fontos a látás és a bőr egészségének szempontjából. Tartalmaz C-vitamint, bár a szárítás során ennek egy része elvész. Káliumforrás is, így segíti a szív- és izomműködést. Magas természetes cukortartalmának köszönhetően gyorsan energiát ad, de érdemes módjával fogyasztani, mert kalóriadús. Antioxidánsai segítenek a sejtek védelmében, és felveszik a harcot az oxidatív stresszel szemben.
Önmagában fogyasztva is remek nasi, de süteményekhez hozzáadva, szószokban és salátákban is rendkívül finom.
Készülhet cukormentes püspökkenyér, karácsonyi kínálótál, húsvéti édes zsemle, tripladiós-lekváros berliner, tökéletes csirke vacsorára és különleges Panforte di Siena is.
Még több aszalt sárgabarackos receptért görgess lejjebb!
Aszalt sárgabarackot az év bármely időszakában kaphatunk bioboltokban, piacon, illetve szuper-és hipermarketekben is.
Lezárt csomagolásban, hűvös és sötét helyen. A hosszabb tárolás érdekében ajánlott hűteni, hogy elkerüljük a penészedést.
fehérjetartalom
3.39 g
zsírtartalom
0.165 g
szénhidráttartalom
62.64 g
víztartalom
30.89 g
Foszfor
71 mg
Kalcium
55 mg
Magnézium
32 mg
Nátrium
10 mg
B6 vitamin
0.143 g
Kolin
13.9 mg
E vitamin
4.33 mg
Niacin - B3 vitamin
2.589 mg
fehérje
3.39 g
Zsír
telített zsírsav
0.017 g
egyszeresen telített zsírsav
0.074 g
többszörösen telített zsírsav
0.074 g
ásványi anyagok
Kalcium
55 mg
Vas
2.66 mg
Magnézium
32 mg
Foszfor
71 mg
Nátrium
10 mg
Cink
0.39 mg
Réz
0.343 mg
Mangán
0.235 mg
Szelén
2.2 µg
szénhidrát
rost
7.3 g
cukor
53.44 g
víz
30.89 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.015 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.074 mg
Niacin - B3 vitamin
2.589 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.516 mg
Folát
10 µg
Kolin
13.9 mg
Béta-karotin
2163 µg
E vitamin
4.33 mg
K vitamin
3.1 µg
A vitamin
180 µg
C vitamin
1 mg
B6 vitamin
0.143 g
Nosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
NosaltyHa valaha is elgondolkodtál azon, hogy milyen lehet a Vatikán hivatalos fagylaltja, akkor jó hírünk van: megkóstoltuk a Halleluja névre keresztelt különlegességet, és egyértelműen állíthatjuk, hogy megér minden falatot!
NosaltySokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyÚjabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...
Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...
Nálunk minden karácsonykor benne van valamelyik napi menüben ez az étel. Krumplipürével szoktam tálalni, mert a kislányom és a párom ezt szeretik hozzá a legjobban.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!