Aszalt sárgabarack

Az aszalt sárgabarack az aszalás során megőrzi vitamintartalmát, csakúgy, mint a zöldségek, ha főzés helyett csak pároljuk őket. Vitamintartalma mellett az eredeti zamatát is megtartja, és koncentrálva adja vissza az ízeket.
A kellemesen fanyar ízű aszalt sárgabarackot felhasználás előtt érdemes lobogó forró vízben fél óráig, illetve hideg vízben egy éjszakán át áztatni. Gyümölcssalátába, müzlibe, piláfba, hústöltelékbe is tehetjük. Pürésítve mártást vagy öntetet készíthetünk belőle.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
Az aszalt sárgabarack sokak által kedvelt, természetes és tápanyagokban gazdag szárított gyümölcs, amit friss sárgabarackból készítenek szárításos eljárással. A víz elvonásával a gyümölcs édeskés, intenzív ízűvé válik, és hosszabb ideig eláll.
Aszalt sárgabarackot találunk a piacon, csomagolásmentes boltokban, bioboltokban, illetve szuper- és hipermarketekben is. A kimérős változatnál mindenképp tájékozódjunk a származási helyéről, és érdemes előnyben részesíteni a hazai terméket. Az aszalt sárgabarackot lezárt csomagolásban, hűvös és sötét helyen tároljuk. A hosszabb tárolás érdekében ajánlott hűteni, hogy elkerüljük a penészedést.
Az aszalt sárgabarack sokféle egészségügyi előnnyel büszkélkedhet. Gazdag A-vitaminban (béta-karotin), amely fontos a látás és a bőr egészségének szempontjából. Tartalmaz C-vitamint, bár a szárítás során ennek egy része elvész. Káliumforrás is, így segíti a szív- és izomműködést. Magas természetes cukortartalmának köszönhetően gyorsan energiát ad, de érdemes módjával fogyasztani, mert kalóriadús. Antioxidánsai segítenek a sejtek védelmében, és felveszik a harcot az oxidatív stresszel szemben.
Önmagában fogyasztva is remek nasi, de süteményekhez hozzáadva, szószokban és salátákban is rendkívül finom.
Készülhet cukormentes püspökkenyér, karácsonyi kínálótál, húsvéti édes zsemle, tripladiós-lekváros berliner, tökéletes csirke vacsorára és különleges Panforte di Siena is.
Még több aszalt sárgabarackos receptért görgess lejjebb!
Aszalt sárgabarackot az év bármely időszakában kaphatunk bioboltokban, piacon, illetve szuper-és hipermarketekben is.
Lezárt csomagolásban, hűvös és sötét helyen. A hosszabb tárolás érdekében ajánlott hűteni, hogy elkerüljük a penészedést.
fehérjetartalom
3.39 g
zsírtartalom
0.165 g
szénhidráttartalom
62.64 g
víztartalom
30.89 g
Foszfor
71 mg
Kalcium
55 mg
Magnézium
32 mg
Nátrium
10 mg
B6 vitamin
0.143 g
Kolin
13.9 mg
E vitamin
4.33 mg
Niacin - B3 vitamin
2.589 mg
fehérje
3.39 g
Zsír
telített zsírsav
0.017 g
egyszeresen telített zsírsav
0.074 g
többszörösen telített zsírsav
0.074 g
ásványi anyagok
Kalcium
55 mg
Vas
2.66 mg
Magnézium
32 mg
Foszfor
71 mg
Nátrium
10 mg
Cink
0.39 mg
Réz
0.343 mg
Mangán
0.235 mg
Szelén
2.2 µg
szénhidrát
rost
7.3 g
cukor
53.44 g
víz
30.89 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.015 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.074 mg
Niacin - B3 vitamin
2.589 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.516 mg
Folát
10 µg
Kolin
13.9 mg
Béta-karotin
2163 µg
E vitamin
4.33 mg
K vitamin
3.1 µg
A vitamin
180 µg
C vitamin
1 mg
B6 vitamin
0.143 g
Bár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyBár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
Az életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Ezt a receptet nagyjából magamtól találtam ki. Egyszer ettem vendégségben hasonlót, és annyira ízlett, hogy otthon kikísérleteztem. (Ahelyett, hogy elkértem volna a receptet:).)
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!