Gyümölcsös kocka
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
TV Paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
258
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g aszalt sárgabarack482 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
180g mazsola538 kcal
-
100g zabpehely379 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
1g kardamom3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1546
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
39.8g aszalt sárgabarack96 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
35.8g mazsola107 kcal
-
19.9g zabpehely75 kcal
-
1.2g citromhéj1 kcal
-
0.2g kardamom1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
308
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 721 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
258
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1418.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 337.4 g
-
Cukor 225 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 105.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4326 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
1546
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 860 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
308
kcal
Hozzávalók
-
200 g aszalt sárgabarack
-
2 ek napraforgó olaj
-
180 g mazsola
-
100 g zabpehely
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 tk kardamom
-
1 csipet só
Elkészítés
- Áztassuk be egy éjszakára a sárgabarackot annyi vízbe, hogy éppen ellepje.
- Másnap melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat). Vajazzunk ki egy 23 cm-es, négyzet alakú sütőformát. Öntsük a sárgabarackot és az áztatóvizet is egy lábosba, és alacsony hőmérsékleten főzzük 5 percig, vagy amíg meg nem puhul. Szűrjük le, és turmixoljuk simára.
- Öntsük át egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá az olajat. Keverjük hozzá a mazsolát, zabpelyhet, a citrom héját és a sót. Simítsuk el az előkészített tepsibe, és süssük 40-45 percig, vagy amíg megszilárdul. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 500
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 39774
- Feltöltés dátuma: 2014. október 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
TV Paprika
35 recept
Ahogy hűvösödik az idő, kétségtelenül több édességre vágyunk. Ugyanakkor a sok cukor nem csak nem egészséges, hanem a derekunk körvonalát sem kíméli. Ezért is érdemes alacsony szénhidráttartalmú desszerteket készítenünk, amelyek tökéletesek a hétvégi ebéd után, de akkor is, ha csak rágcsálnánk valamit - és még bűntudatot sem kell éreznünk közben.