r
Nosalty Logó

Mascarponés mákosguba (Mákosguba 4.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés mákosguba (Mákosguba 4.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 746 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.4 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2488 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.3 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 4477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk. (Ha friss kiflink van csak, akkor meleg sütőben kb. 20 perc alatt kicsit megszárítjuk őket.)
  2. A tejet 5 dkg porcukorral felforraljuk, a kiflikre öntjük, jól összeforgatjuk vele, s fedő alatt hagyjuk, hogy kicsit megszívják magukat.
  3. Kivajazunk egy megfelelő méretű tepsit, beleegyengetjük a tejes kifliket.
  4. A darált mákhoz keverünk 10 dkg porcukrot, fahéjat és reszelt citromhéjat, majd megszórjuk ezzel egyenletesen a guba tetejét, végül vajdarabkákat szórunk rá.
  5. Forró sütőben (kb 200°C-on) kb. 15 perc alatt megsütjük.
  6. Az aszalt barackot apró kockákra vágjuk, s kevés (elvileg cukros) vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
  7. A tojássárgáját 5 dkg cukorral habosra verjük, hozzákeverjük a mascarponét és a barackot.
  8. Az egészbe beleforgatjuk a gubát, jénai tálba tesszük, s forró sütőben további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 47969
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 25.

Ajánló

Szeirntem ez mák helyett darált dióval (ez esetben kevesebb cukorral, vagy anélkül) is nagyon finom lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én mindig variálom a mákos gubát, szerintem az alaprecept tényleg csak egy alap, amit bármivel jól meg lehet "bolondítani". :-) Nekem bejött ez a változat is, gondoltam, közzéteszem. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...