r
Nosalty Logó

Vöröslencse saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
HáziBoszorkány
Vöröslencse saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1823 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 455 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4849.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    2435 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    917 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1117 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4944 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5027 micro
Összesen 1823 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét alaposan mossuk meg egy szűrőben, majd bő mennyislgű hideg vízben tegyük fel főni (elég sokat felvesz, miközben fő). A vízbe szórjuk bele a sót, a ras el hanout fűszerkeverék felét és a babérlevelet.
  2. A hagymát vágjuk fel karikákra, nem kell nagyon apróra. (Ha éppen nincs újhagyma szezon, lilahagymával is készíthetjük - ekkor a megpucolt hagymát félbe, majd hajszál vékony szeletekre vágjuk, és egy teáskanál sóval meghintve félretesszük szelídülni.)
  3. A sárgabarackokat vágjuk apró kockákra (egyet elég négy darabba szelni).
  4. Ha forr a víz, dobjuk bele az apróra vágott aszalt sárgabarackot. A lencse kb. 5 perc alatt készre fő, vigyázzunk, mert hamar kásává puhul!
  5. Szűrjük le a lencsét, keverjük hozzá a hagymát és a maradék fűszerkeveréket. Csavarjuk rá a citrom felének levét. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, vagy adjunk még hozzá citromlevet.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 26402
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 05.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
HáziBoszorkány 4 recept

Egy nyári hétvégén grillezni támadt kedvünk a férjemmel, de a tűzre való husin és halon kívül nem sok minden volt otthon, amit szívesen elkészítettem volna köretnek. A kamrapolc előtt tépelődve jutott eszembe, hogy egy lencsesaláta nem lenne rossz, és mivel azonnal kellett, legyen vöröslencséből. Azóta is nagy kedvenc - nem csak grill szezonban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...