Húsvéti aszalt gyümölcsös kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 7% Zsír
Kalács
-
75g finomliszt273 kcal
-
10 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g vörösáfonya8 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
20 kcal
-
17g rum39 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
33g tej19 kcal
Citromos cukormáz
Összesen
640
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 7% Zsír
Kalács
-
450g finomliszt1638 kcal
-
18g instant élesztő59 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g vörösáfonya46 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
121 kcal
-
100g rum231 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
200g tej112 kcal
Citromos cukormáz
Összesen
3831
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 7% Zsír
Kalács
-
33g finomliszt120 kcal
-
1.3g instant élesztő4 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
7.3g vörösáfonya3 kcal
-
3.7g mazsola11 kcal
-
3.7g aszalt sárgabarack9 kcal
-
7.3g rum17 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
14.7g tej8 kcal
Citromos cukormáz
Összesen
279
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
640
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 79.9 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1830.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 436 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 821 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 657.3 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 327.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 719 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 582 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 614 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1247 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
3831
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
Kalács
-
45 dkg finomliszt
-
2 tasak instant élesztő
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 dkg vörösáfonya
-
5 dkg mazsola
-
5 dkg aszalt sárgabarack
-
1 dl rum
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet só
-
8 dkg vaj
-
2 dl tej
Citromos cukormáz
Elkészítés
Kalács
- Az aszalt sárgabarackot vágjuk fel vékony csíkokra, majd az áfonyával, és a mazsolával együtt áztassuk be a meglangyosított rumba. Többször keverjük át, és hagyjuk hogy a gyümölcsök teljesen felszívják a rumot.
- A vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a tojással, és öntsük bele a keverőtálba. Ezután öntsük hozzá a meglangyosított tejet is. A lisztet keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval, a szárított élesztővel, a fahéjjal és a szerecsendióval, valamint a reszelt citrom, és narancshéjjal.
- Ezután kanalazzuk rá a vajas-tojásos-tej tetejére, majd robotgéppel dagasszuk meg a tésztát. (ha szükséges közben egy pici tejet önthetünk még hozzá) Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát!
- A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. 1 óra alatt kelesszük duplájára. A megkelt tésztát ezután osszuk el 8 részre, majd lisztezett felületen minden darabot nyújtsunk ki hosszúkás téglalappá. (kb. 10x25 cm legyen a tésztacsík)
- Az aszalt gyümölcsöket osszuk el a tésztacsíkok közepén, majd a hosszabb felénél fogva tekerjük fel, és formázzunk csigákat. Egy 22 cm-es tortaformát kenjünk ki vastagon vajjal, majd alaposan lisztezzük ki. Ezután helyezzünk a közepére egy tésztacsigát, a többit pedig osszuk el körbe a formában.
- Ezután szintén meleg helyen kelesszük még 30 percig. Végül felvert egész tojással kenjük le sütés előtt a tészta tetejét. Melegítsük elő a sütőt, majd közepes hőmérsékleten süssük a kalácsot 35-40 percig. Amikor kezd a kalács szépen barnulni, akkor sütőpapírral takarjuk le a tetejét, nehogy túlbarnuljon, vagy megégjen.
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tortaformában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Citromos cukormáz
- A porcukrot keverjük sűrű masszává a citromlével, majd csorgassuk a teljesen kihűlt kalács tetejére. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 282
- Feltöltés dátuma: 2023. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gizi
369 recept