r
Nosalty Logó

Mandulás-répás minimuffin húsvétra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Mandulás-répás minimuffin húsvétra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A süti összeállítása

Összesen 385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A süti összeállítása

Összesen 3067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A süti összeállítása

Összesen 257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    658 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14074 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 3067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A süti összeállítása

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Az összes tésztahozzávalót összekeverjük egy tálban.
  3. A kikevert tésztát elosztjuk a muffinsütő-forma mélyedéseiben (én minimuffin-sütőformát használtam).
  4. A tésztaaljakat 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez

  1. Miközben sülnek a muffinok, elkészítjük a krémet. Egy kicsi lábasban habverővel összekeverjük a tejet, a vanília kivonatot, a cukrot és a tojást, majd gyors keverés mellet hozzáadjuk az olvasztott vajat (ez ne legyen túl forró).
  2. A lábast a tűzhelyre tesszük, és közepes lángon melegíteni kezdjük a krémet. Közben folyamatosan habverővel keverjük.
  3. Ha már apró buborékok jelennek meg a tetején, akkor hozzáadunk egy kanál étkezési keményítőt vagy rizslisztet, és ezzel készre keverjük (még a láng felett) a krémet.

A süti összeállítása

  1. A mini tésztaalapokat kihűtjük.
  2. A krémet habzsákba töltjük, és a tésztaalapok tetejére nyomjuk körkörösen.
  3. A krém tetejére egy-egy kávéskanál baracklekvárt vagy egy-egy kicsi darabka aszalt sárgabarackot helyezünk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7110
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 27.

Ajánló

Erre a sütialapra mascarponés-tejszínes krémet is kanalazhattok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hihetetlen, hogy a répatortát csak felnőttként szerettem meg! Ezt a variációt bármikor megenném. A "lássuk mi van otthon?" elmélet alapján készült. Ahogy látjátok, minden földi jót beletettem. Először próbálkoztam kicsi kosárkák formázásával, ezek egy kicsit töredezettek lettek (azért úgy is megettük őket!). Aztán a minimuffin-sütőformába kanalaztam a második adag tésztát, és így lettek tökéletes fészek formájúak. Isteni finom, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A süti összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...