Sárgabarackos rakott kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
631
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
40g tojássárgája129 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g nádcukor190 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
300g kifli837 kcal
-
121 kcal
-
139 kcal
-
35g mandulapehely207 kcal
-
28g vaj201 kcal
Összesen
2522
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
3g nádcukor11 kcal
-
60.1g tej34 kcal
-
18g kifli50 kcal
-
7 kcal
-
8 kcal
-
2.1g mandulapehely12 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
Összesen
150
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1316.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 546 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
631
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.5 g
Zsír
-
Összesen 92.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 854 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5264.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1846 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 873 mg
-
Nátrium 2183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 313.8 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 235.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 693 mg
-
Retinol - A vitamin: 578 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1183 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 943 micro
Összesen
2522
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
150
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 db tojássárgája
-
2 db tojás
-
5 ek nádcukor
-
1 l tej
-
6 db kifli
-
5 dkg aszalt sárgabarack
-
5 dkg sárgabaracklekvár
-
5 ek mandulapehely
Elkészítés
- A kiflit felkarikázzuk. A tejet alaposan megmelegítjük, de nem forraljuk fel.
- A tojásokat és tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet, és beletesszük a kiflikarikákat.
- Lenyomogatjuk, és 15 percig állni hagyjuk, hogy a tej teljesen eláztassa a kifliket.
- Egy kisebb tepsit kivajazunk, teszünk bele egy réteg kinyomkodott kiflit, majd rászórjuk a felvágott aszalt sárgabarackokat, és rákanalazzuk a baracklekvárt.
- Rárétegezzük a kinyomkodott kifli másik felét, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha a kifli teteje szép barna, és meg is emelkedett, akkor elzárjuk a gázt. Tálalás előtt 15 percig pihentetjük, majd baracklekvárral megkenve és mandulapehellyel kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 31228
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 12.
Ajánló
Bármilyen olajos maggal vagy más gyümölccsel is dúsíthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Nosalty
1509 recept
Maradék kifli újjáélesztésre az egyik legjobb módszer, főleg, ha már unjuk mákos gubát!