r
Nosalty Logó

Őszibarackos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Őszibarackos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A zabkekszes alaphoz

A barackos püréhez

A krémhez

Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A zabkekszes alaphoz

A barackos püréhez

A krémhez

Összesen 4039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A zabkekszes alaphoz

A barackos püréhez

A krémhez

Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    264.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 4039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A zabkekszes alaphoz

A barackos püréhez

A krémhez

Elkészítés

A zabkekszes alaphoz

  1. Egy aprítógépbe dobjuk a kekszet, a cukrot és a sót, majd finomra aprítjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól összedolgozzuk.
  2. Egy tepsit kivajazunk, és a kekszes keverékkel kibéleljük. Jól lenyomkodjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. Közben elkészítjük a pürét és a krémet.

A barackos püréhez

  1. A barackokat meghámozzuk, szeletekre vágjuk és egy lábasba dobjuk. Hozzáöntjük a cukrot, a sót és 15 percig főzzük.
  2. A lábas tartalmát átöntjük az aprítógépbe, és a citromlé, víz társaságában püré állagúra daráljuk.

A krémhez

  1. Egy nagyobb tálba öntjük a hozzávalókat a tojások kivételével, és simára keverjük.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és beledolgozzuk a masszába.
  3. A kihűlt kekszes alapra öntjük a krémet és a barackos püré felét, és óvatosan összekeverjük.
  4. Vissza tesszük a sütőbe kb. 40 percre.
  5. A kihűlt süti tetejére öntjük a fennmaradt pürét, elsimítjuk, és minimum 4 órára a hűtőben pihentetjük.
  6. A sütemény tetejét őszi- és sárgabarack-szeletekkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*27
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17616
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, hideg, és nagyon-nagyon barackos! Őszibarackos szelet, rengeteg krémsajttal! :)

Hozzávalók

A zabkekszes alaphoz

A barackos püréhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...