Paleo körtés mandulás fordított torta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Körteragu
-
80g körte41 kcal
-
30g agávé szirup93 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Tészta
-
25g xilit60 kcal
-
36g mandulaliszt102 kcal
-
10g kókuszolaj89 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tálalás
-
10g mandulapehely59 kcal
-
1g xilit2 kcal
Összesen
533
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Körteragu
-
800g körte410 kcal
-
300g agávé szirup930 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Tészta
-
250g xilit600 kcal
-
360g mandulaliszt1019 kcal
-
100g kókuszolaj892 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
15g vaníliaaroma0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tálalás
-
100g mandulapehely590 kcal
-
10g xilit24 kcal
Összesen
5342
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Körteragu
-
33.9g körte17 kcal
-
12.7g agávé szirup39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Tészta
-
10.6g xilit25 kcal
-
15.3g mandulaliszt43 kcal
-
4.2g kókuszolaj38 kcal
-
2.1g olívaolaj19 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
14g tojás18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tálalás
-
4.2g mandulapehely25 kcal
-
0.4g xilit1 kcal
Összesen
225
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 93.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
533
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.8 g
Zsír
-
Összesen 274.9 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2571 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 477 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 1154 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 540.7 g
-
Cukor 281 mg
-
Élelmi rost 138 mg
VÍZ
-
Összesen 934.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 496 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 989 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1782 micro
Összesen
5342
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
225
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Körteragu
-
4 db körte
-
300 g agávé szirup
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 hüvelykujjnyi gyömbér
-
0.1 citromból nyert citromhéj
Tészta
-
250 g xilit
-
360 g mandulaliszt
-
100 g kókuszolaj
-
50 g olívaolaj
-
3 teáskanál vaníliaaroma
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
2 teáskanál szódabikarbóna
-
6 db tojás
-
1 csipet só
-
0.5 hüvelykujjnyi gyömbér
-
1 teáskanál fahéj
Tálalás
-
10 dkg mandulapehely
-
1 ek xilit
Elkészítés
Körteragu
- A körtéket megmossuk, kimagozzuk és felnegyedeljük.
- Egy nagyobb serpenyőben az agávé szirupot magas hőmérsékleten elkezdjük addig főzni, míg be nem sűrűsödik és szinte karamell állaga nem lesz.
- Majd ekkor a körtéket belehelyezzük, és megpároljuk 6-8 percig, hogy a körte kissé megpuhuljon. Fűszerezzük fahéjjal, citromreszelékkel és gyömbérrel. Ha ezzel megvagyunk, félretesszük hűlni.
Tészta
- Sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 22 cm-s forma oldalát kókuszolajjal kikenjük és darált mandulával körbeszórjuk, majd a hűtőbe tesszük. A sütőpapírt azért nem javaslom, mert beleragadhat a szirupos körte.
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és nyírfacukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a xilit másik felével habosra (fehéredésig) verjük, majd folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban hozzá adjuk a kókuszolajat és az olívaolaját (minta majonézt készítenénk). Ezután mehet bele a vanília aroma, citromlé és a fűszerek. Ezt a keveréket hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabhoz, óvatos, de határozott mozdulatokkal egy irányba, majd apránként kis adagokban mehet hozzá a darált mandula, amit előzőleg a szódabikarbónával összekevertünk. Itt is figyeljünk arra, hogy ne törjük össze a habot. Érdemes gumispatulával dolgozni.
- A tortaforma aljába ízlésesen elhelyezzük a körtedarabokat és a maradék szirupot, majd erre ráöntjük a tésztát, kicsit lekocogtatjuk. Légkeveréses sütőben 160 C fokon egy 30-40 percig sütjük.
- Amikor elkészült, még melegen óvatosan fordítsuk rá fejjel lefelé egy tányérra, és vegyük le a formát róla. Ha ezzel hűlésig várnánk, nagy eséllyel a ragacsos körte megszilárdulna, és az egész beleragadna a formában.
Tálalás
- Pirított mandulával és porrá őrölt nyírfacukorral tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 13111
- Feltöltés dátuma: 2018. október 04.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
laktózmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
420 recept
Ez egy különlegesen liszt-, tej és cukor-mentes paleo tortát nem csak diétázóknak ajánlom, hanem bárkinek aki kicsit szeretne oda figyelni arra hogy hogyan étkezik, viszont szeret jókat, finomakat enni.