Szilvás crumble
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Réthly Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A szilvás töltelékhez
-
125g szilva54 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom1 kcal
A morzsás réteghez
Összesen
316
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A szilvás töltelékhez
-
1000g szilva432 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
114 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g kardamom6 kcal
A morzsás réteghez
Összesen
2511
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 109.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
316
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 108 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 933.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.8 g
-
Cukor 248 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 872.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 850 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2024 micro
-
β-crypt 331 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1288 micro
Összesen
2511
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 64.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
172
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Hozzávalók
Elkészítés
A szilvás töltelékhez
- A szilvákat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd félbe és negyedekbe vágjuk őket.
- Belereszeljük fél citrom héját, majd belefacsarjuk a levét, hozzáadjuk a cukor kétharmadát, a keményítőt és a fűszereket.
- Alaposan elkeverjük és félretesszük. Jöhet a morzsás réteg összeállítása.
A morzsás réteghez
- Egy konyhai aprítógépbe szórjuk a lisztet, sót, fűszereket, majd összekeverjük.
- Jöhet a gépbe a felkockázott hideg vaj, és addig keverjük, míg morzsás állagot nem kapunk.
- Egy tepsit kivajazunk, ráhalmozzuk a szilvát, megszórjuk a maradék cukorral, és befedjük a morzsás keverékkel.
- A megpucolt pisztáciát felaprítjuk, rászórjuk a morzsás réteg tetejére, és 40-45 percig sütjük 180 fokon.
- 10-15 perc pihentetés után tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 23213
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Réthly Dávid
32 recept
Nem akármiért hívják a lusták süteményének, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, az adott évszaknak megfelelően variálható a töltelék és a siker garantált. Most rengeteg szilvával, fahéjjal, kardamommal és egy kevés pisztáciával dobtuk fel az alapreceptet.