r
Nosalty Logó

Rácsos almás pite

3,7

3 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Rácsos almás pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

töltelék

371
Kalória
5g
Fehérje
55g
Szénhidrátok
15.4g
Zsír
119.8g
Víz
86.2g
Koleszterin
3.9g
Rost
22g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 371 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 2965 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 177 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    119.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 371 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    958.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1039 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 2965 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval és a citromhéjjal, majd összemorzsoljuk a hideg, reszelt vajjal.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a vizet és a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk a tésztát.
  3. A tésztát folpackba csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni. Amíg dermed a tészta, összeállítjuk a tölteléket.
  4. A pihentetett tésztát aztán kétharmad-egyharmad arányban elvágjuk. Először a nagyobbik részt nyújtjuk ki két sütőpapír közt köralakúra, majd kivajazott-lisztezett piteformába igazgatjuk.
  5. 200 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük a pite alapját. Közben kinyújtjuk a kisebbik tésztadarabot is és csíkokra vágjuk.

töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és magozzuk, majd mandolinon vékonyra szeleteljük.
  2. Egy tálkában összekeverjük a keményítőt, a porcukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot, majd hozzáfacsarjuk a citrom levét is. Ráöntjük az almákra és alaposan összeforgatjuk vele.
  3. Az almás tölteléket az elősütött pitealapra halmozzuk és spatulával elegyengetjük. A tetejét berácsozzuk a tésztacsíkokkal, majd megkenjük a kevés vízzel felvert tojással.
  4. 200 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük. Hagyjuk annyit hűlni, hogy már szeletelhető, de még meleg legyen, és tálaljuk vaníliafagylalttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy igazi, nagybetűs KLASSZIKUST hoztunk nektek, mégpedig a rácsos almás pitét. Ez a megunhatatlan kedvenc nem véletlenül kap helyet a legtöbb ország desszertérképén, hiszen pár alapanyagból, könnyedén elkészíthető édességről van szó, ami kicsi odafigyeléssel mégis nagyon pofás tud lenni. Reggelire, uzsira, vacsorára vagy ebédre egyaránt jól csúszik egy szelet, némi vaníliafagyi pedig remekül kiegészíti.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Almás pite pop tart

Két iskola találkozik ebben a receptben: az amerikai és a magyar almás pitét ötvöztem, így született meg az alábbi omlós tésztájú, krémes töltelékkel megáldott sütemény. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!