Céklahummusz fehérbabbal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A céklához
A hummuszhoz
-
11g tahini64 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
6g víz0 kcal
-
2 kcal
-
38g fehérbab125 kcal
Tálalás
-
3g radicchio1 kcal
-
1g szezámmag5 kcal
-
10g görög joghurt10 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g retek0 kcal
Összesen
324
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A céklához
A hummuszhoz
-
90g tahini513 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
50g víz0 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
300g fehérbab999 kcal
Tálalás
-
20g radicchio4 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
80g görög joghurt82 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
20g retek3 kcal
Összesen
2587
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A céklához
A hummuszhoz
-
6.2g tahini35 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g olívaolaj15 kcal
-
3.4g víz0 kcal
-
1.9g salottahagyma1 kcal
-
20.6g fehérbab68 kcal
Tálalás
-
1.4g radicchio0 kcal
-
0.5g szezámmag3 kcal
-
5.5g görög joghurt6 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
1.4g retek0 kcal
Összesen
177
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1104.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
324
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.8 g
Zsír
-
Összesen 136.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8838.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 1270 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 808 mg
-
Foszfor 1853 mg
-
Nátrium 4790 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 601.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1837 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1614 micro
Összesen
2587
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
A céklához
A hummuszhoz
-
3 ek tahini
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 tk só
-
1 ízlés szerint bors
-
3 ek olívaolaj
-
1 db salottahagyma
Tálalás
-
20 g radicchio
-
4 ek görög joghurt
-
4 ek olívaolaj
-
1 db retek
Elkészítés
A céklához
- A céklákat héjastól megmossuk, ledörzsöljük, majd sütőpapírral bélelt tálcán, sóval-borssal megszórva és olívaolajjal locsolva, kb. 40 perc alatt, 190 fokon puhára sütjük.
A hummuszhoz
- A céklákat egy pár szép, kb. 1 cm-es szelet kivételével lepürézzük.
- Hozzáadjuk egymás után az aprított salottát, a tahinit és a cannellini babkonzervet, a citromlevet és a fűszereket, mindennel átforgatjuk, hogy krémes legyen.
- Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel lazíthatjuk.
Tálalás
- Hűtve, zöldségekkel, salátával tálaljuk. Én céklakockákkal, fekete és fehér szezámmaggal, retek és radicchio szeletekkel díszítettem, majd egy kevés görögjoghurttal, és olívaolaj locsolással csigáztam fel a látványkedélyeket. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5957
- Feltöltés dátuma: 2022. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Minden hummusz alapja a csicseriborsó, itt mégsem ezt használtam. Helyette ultra krémes fehérbabbal habosítottam a sütőben, héjában sült, majd hámozott céklát. Innentől minden a megszokott kerékvágásban zajlott, citromlevet, tahinit és egy kis salottát kapott. Tálalásnál szórtam rá céklakockákat, fekete és fehér szezámmagot, tettem rá retek és radicchio szeleteket, majd egy kevés görögjoghurttal csigáztam fel a látvány kedvéért.