r
Nosalty Logó

Céklahummusz fehérbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Céklahummusz fehérbabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A céklához

A hummuszhoz

Tálalás

Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A céklához

A hummuszhoz

Tálalás

Összesen 2587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A céklához

A hummuszhoz

Tálalás

Összesen 177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8838.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    808 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    4790 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1837 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1614 micro
Összesen 2587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A céklához

A hummuszhoz

Tálalás

Elkészítés

A céklához

  1. A céklákat héjastól megmossuk, ledörzsöljük, majd sütőpapírral bélelt tálcán, sóval-borssal megszórva és olívaolajjal locsolva, kb. 40 perc alatt, 190 fokon puhára sütjük.

A hummuszhoz

  1. A céklákat egy pár szép, kb. 1 cm-es szelet kivételével lepürézzük.
  2. Hozzáadjuk egymás után az aprított salottát, a tahinit és a cannellini babkonzervet, a citromlevet és a fűszereket, mindennel átforgatjuk, hogy krémes legyen.
  3. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel lazíthatjuk.

Tálalás

  1. Hűtve, zöldségekkel, salátával tálaljuk. Én céklakockákkal, fekete és fehér szezámmaggal, retek és radicchio szeletekkel díszítettem, majd egy kevés görögjoghurttal, és olívaolaj locsolással csigáztam fel a látványkedélyeket. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5926
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 28.

Receptkategóriák

Minden hummusz alapja a csicseriborsó, itt mégsem ezt használtam. Helyette ultra krémes fehérbabbal habosítottam a sütőben, héjában sült, majd hámozott céklát. Innentől minden a megszokott kerékvágásban zajlott, citromlevet, tahinit és egy kis salottát kapott. Tálalásnál szórtam rá céklakockákat, fekete és fehér szezámmagot, tettem rá retek és radicchio szeleteket, majd egy kevés görögjoghurttal csigáztam fel a látvány kedvéért.

Hozzávalók

A céklához

A hummuszhoz

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...