r
Nosalty Logó

Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

397
Kalória
14.8g
Fehérje
36.3g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
232.3g
Víz
64.6g
Koleszterin
7.2g
Rost
10g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2018 micro
  • β-karotin
    9524 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5212.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    929.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4846 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    848 micro
  • α-karotin
    8072 micro
  • β-karotin
    38095 micro
  • β-crypt
    11663 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    536 micro
  • β-karotin
    2528 micro
  • β-crypt
    774 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzunk ki egy sütőben is használható serpenyőt vagy sütőtálat. Az edény alját szórjuk meg 10 dkg reszelt cheddarral.
  2. Egy kisebb edényben keverjük össze a vajat, a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd alacsony lángon melegítsük össze őket.
  3. Hámozzuk meg és vágjuk vékonyra szeletekre az összes zöldséget mandolinnal vagy egy éles késsel. A zöldségszeleteket szorosan, koncentrikus körökben rétegezzük, amíg meg nem telik a serpenyő/sütőedény.
  4. Sózzuk, borsozzuk, majd a vajas keveréket egyenletesen a zöldségekre csorgatjuk. A zöldségeket megszórjuk a maradék sajttal.
  5. Fedjük le alufóliával, és addig süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak (körülbelül 35 percig). Vegyük le a fóliát, és süssük tovább, amíg a sajt enyhén megpirul (körülbelül 15 percig). Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31x24

Nemcsak elképesztően finom, hanem szemet gyönyörködtető is! Az őszi, színes zöldségekből épített koszorú már magában is új szintre emeli a rakott zöldségfogások fogalmát, a forró, olvadt cheddar sajtbuborékai és nyúlóssága tetőzi az izgalmakat. A kakukkfüves, fokhagymás vaj pedig igazi pikantériát ad a zöldségek összesülésekor. Ünnepi köretnek vagy akár vegetáriánus főételnek is tökéletes ez az őszi egytálétel, ami alig több mint egy óra alatt elkészül, és amivel (a zöldségek tisztításán, szeletelésén és rendezésén kívül) szinte alig van dolgunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!