Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
397
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1584
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
105
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1303.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 232.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 2018 micro
-
β-karotin 9524 micro
-
β-crypt 2916 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
397
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 91 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5212.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 1789 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 1369 mg
-
Nátrium 1645 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.1 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 929.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4846 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 479 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 848 micro
-
α-karotin 8072 micro
-
β-karotin 38095 micro
-
β-crypt 11663 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 395 micro
Összesen
1584
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 536 micro
-
β-karotin 2528 micro
-
β-crypt 774 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzunk ki egy sütőben is használható serpenyőt vagy sütőtálat. Az edény alját szórjuk meg 10 dkg reszelt cheddarral.
- Egy kisebb edényben keverjük össze a vajat, a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd alacsony lángon melegítsük össze őket.
- Hámozzuk meg és vágjuk vékonyra szeletekre az összes zöldséget mandolinnal vagy egy éles késsel. A zöldségszeleteket szorosan, koncentrikus körökben rétegezzük, amíg meg nem telik a serpenyő/sütőedény.
- Sózzuk, borsozzuk, majd a vajas keveréket egyenletesen a zöldségekre csorgatjuk. A zöldségeket megszórjuk a maradék sajttal.
- Fedjük le alufóliával, és addig süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak (körülbelül 35 percig). Vegyük le a fóliát, és süssük tovább, amíg a sajt enyhén megpirul (körülbelül 15 percig). Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 31x24
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 331
- Tegnapi nézettség: 27
- 7 napos nézettség: 156
- Össznézettség: 24019
- Feltöltés dátuma: 2021. november 02.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
Nemcsak elképesztően finom, hanem szemet gyönyörködtető is! Az őszi, színes zöldségekből épített koszorú már magában is új szintre emeli a rakott zöldségfogások fogalmát, a forró, olvadt cheddar sajtbuborékai és nyúlóssága tetőzi az izgalmakat. A kakukkfüves, fokhagymás vaj pedig igazi pikantériát ad a zöldségek összesülésekor. Ünnepi köretnek vagy akár vegetáriánus főételnek is tökéletes ez az őszi egytálétel, ami alig több mint egy óra alatt elkészül, és amivel (a zöldségek tisztításán, szeletelésén és rendezésén kívül) szinte alig van dolgunk.