r
Nosalty Logó

Vörösboros marharagu parmezángombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Vörösboros marharagu parmezángombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A marharaguhoz

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Összesen 942 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A marharaguhoz

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Összesen 5655 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A marharaguhoz

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Összesen 163 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    304 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    2174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1874 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 942 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    313.8 g

Zsír

  • Összesen
    348.3 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10105.3 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    2250 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    3909 mg
  • Nátrium
    3143 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1824 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3131 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1838 micro
  • α-karotin
    4957 micro
  • β-karotin
    13044 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11244 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 5655 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    325 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A marharaguhoz

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A marharaguhoz

  1. A marhahúst megtisztítjuk az inaktól és a hártyától, majd apró kockára felvágjuk.
  2. Egy edényben kevés olívaolajat hevítünk, majd több adagban, nagy lángon megpirítjuk a húsokat, majd félretesszük.
  3. Ugyanebben az edényben kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra szeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a fél karikára vágott sárgarépát, és együtt pirítjuk tovább.
  4. Belereszeljük a fokhagymát, és néhány másodpercig pirítjuk.
  5. Felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a szójaszószt, a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, majd összeforraljuk.
  6. Az előzőleg megsütött marhahúsra három evőkanál lisztet szórunk, majd jól összekeverjük. Beletesszük a paradicsomos keverékhez a levével együtt, hozzáadunk keveset az alapléből, beletesszük a babérlevelet, majd lassú tűzön főzni kezdjük.
  7. Innentől kezdve már csak időnként kavargatnunk kell, és ha kezd elfőni róla a leve, akkor ezt az alaplével pótoljuk. Nagyjából 1,5-2 órán át főzzük, amíg a hús omlós nem lesz és a szaft be nem sűrűsödik.
  8. Amikor elkészült, elzárjuk alatta a lángot, majd beleszórjuk a kakukkfüvet és elkeverjük benne.

A gombócokhoz

  1. A gombócokhoz minden hozzávalót egy tálban jól elkeverünk.
  2. Bevizezett kézzel gombócokat formázunk belőlük, majd forrásban lévő vízben megfőzzük.
  3. Ha elkészültek, akkor kevés vajon átpirítjuk.

A tálaláshoz

  1. A gombákat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajon megpirítjuk.
  2. A marharagut a vajon pirított gombával, a parmezángombóccal és kevés friss kakukkfűvel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8792
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lassan készült ételek nagy rajongója vagyok, ugyanis sokkal zamatosabb és omlósabb lesz az így elkészült étel, a marhahúsnak különösen jót tesz! Számomra ez a tökéletes hétvégi program.

Hozzávalók

A marharaguhoz

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...