Vörösboros marharagu parmezángombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
A marharaguhoz
-
14g olívaolaj125 kcal
-
167g marhalábszár213 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
1 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
5 kcal
-
3 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
42g száraz vörösbor34 kcal
-
2g szójaszósz1 kcal
-
83g marha alaplé0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
42g csiperkegomba9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A gombócokhoz
-
21g vaj149 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
21g parmezán sajt82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
17g tej9 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g vaj60 kcal
A tálaláshoz
Összesen
942
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
A marharaguhoz
-
85g olívaolaj751 kcal
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
5 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
16 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
250g száraz vörösbor205 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A gombócokhoz
-
125g vaj896 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
125g parmezán sajt490 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
A tálaláshoz
Összesen
5655
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
A marharaguhoz
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
28.9g marhalábszár37 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
1.2g halványító zeller0 kcal
-
4.6g sárgarépa2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.8g konzerv paradicsom1 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
7.2g száraz vörösbor6 kcal
-
0.3g szójaszósz0 kcal
-
14.5g marha alaplé0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
7.2g csiperkegomba2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A gombócokhoz
-
3.6g vaj26 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
3.6g parmezán sajt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2.9g tej2 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
A tálaláshoz
Összesen
163
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1684.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 652 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 304 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 522 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 826 micro
-
β-karotin 2174 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1874 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
942
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 313.8 g
Zsír
-
Összesen 348.3 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10105.3 g
-
Cink 78 mg
-
Szelén 334 mg
-
Kálcium 2250 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 3909 mg
-
Nátrium 3143 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1824 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3131 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 1838 micro
-
α-karotin 4957 micro
-
β-karotin 13044 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 11244 micro
-
Lut-zea 931 micro
Összesen
5655
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 143 micro
-
β-karotin 377 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 325 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
A marharaguhoz
-
1 dl olívaolaj
-
1 kg marhalábszár
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 közepes szár halványító zeller
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
20 g sűrített paradicsom
-
2 teáskanál cukor
-
2.5 dl száraz vörösbor
-
1 ek szójaszósz
-
5 dl marha alaplé
-
2 db babérlevél
-
1 csokor kakukkfű
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A gombócokhoz
-
125 g vaj
-
250 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fehér bors
-
100 ml tej
-
1 db tojás
A tálaláshoz
Elkészítés
A marharaguhoz
- A marhahúst megtisztítjuk az inaktól és a hártyától, majd apró kockára felvágjuk.
- Egy edényben kevés olívaolajat hevítünk, majd több adagban, nagy lángon megpirítjuk a húsokat, majd félretesszük.
- Ugyanebben az edényben kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra szeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a fél karikára vágott sárgarépát, és együtt pirítjuk tovább.
- Belereszeljük a fokhagymát, és néhány másodpercig pirítjuk.
- Felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a szójaszószt, a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, majd összeforraljuk.
- Az előzőleg megsütött marhahúsra három evőkanál lisztet szórunk, majd jól összekeverjük. Beletesszük a paradicsomos keverékhez a levével együtt, hozzáadunk keveset az alapléből, beletesszük a babérlevelet, majd lassú tűzön főzni kezdjük.
- Innentől kezdve már csak időnként kavargatnunk kell, és ha kezd elfőni róla a leve, akkor ezt az alaplével pótoljuk. Nagyjából 1,5-2 órán át főzzük, amíg a hús omlós nem lesz és a szaft be nem sűrűsödik.
- Amikor elkészült, elzárjuk alatta a lángot, majd beleszórjuk a kakukkfüvet és elkeverjük benne.
A gombócokhoz
- A gombócokhoz minden hozzávalót egy tálban jól elkeverünk.
- Bevizezett kézzel gombócokat formázunk belőlük, majd forrásban lévő vízben megfőzzük.
- Ha elkészültek, akkor kevés vajon átpirítjuk.
A tálaláshoz
- A gombákat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajon megpirítjuk.
- A marharagut a vajon pirított gombával, a parmezángombóccal és kevés friss kakukkfűvel tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 159
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8792
- Feltöltés dátuma: 2014. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
A lassan készült ételek nagy rajongója vagyok, ugyanis sokkal zamatosabb és omlósabb lesz az így elkészült étel, a marhahúsnak különösen jót tesz! Számomra ez a tökéletes hétvégi program.