r
Nosalty Logó

Vajas csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Vajas csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    226.6 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4718.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    3160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1321 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 2587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    954 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A joghurtot egy tálba kanalazzuk, hozzáreszeljük a gyömbért és a fokhagymát. Beletesszük a fűszereket, az apróra vágott chilit és a csicseriborsólisztet. Az egészet sima pasztává keverjük, és beleforgatjuk a megtisztított, kockára vágott húsokat.
  2. Legalább fél órát állni hagyjuk, de ha van egy egész éjszakánk, az még jobb!
  3. A bepácolt húsokat nyársra tűzzük, és egy kis tepsire fektetjük úgy, hogy a pálcák két végé a tepsi két oldalára támaszkodjon, kvázi "fellógatjuk a nyársakat", így egyenletesebben átsül.
  4. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Legjobb, ha van grillfokozatunk, és félidőben megforgatjuk őket.

A mártáshoz

  1. A kókuszolajat és a vajat felolvasztjuk, és rádobjuk a fűszereket, valamint a reszelt gyömbért és a chilit. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát.
  2. 7-8 perc alatt, közepes lángon üvegesre pároljuk, majd mehet bele a fűszerpaprika, átkavarjuk, és hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, és hozzáöntjük a tejszínt is. Adunk hozzá még 1 dl vizet, és homogénre keverjük az egészet.
  3. 10-15 percig rotyogtatjuk, majd beállítjuk az ízeket, először hozzáadjuk a mogyoróvajat, majd méz, citromlé és só kell bele.
  4. További 5 percig főzzük, majd a nyársakról lehúzzuk a megsült húst, és a szószhoz keverjük.
  5. Friss korianderrel megszórva, rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 38882
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet tulajdonképpen inkább magam miatt teszem fel, hogy ne kelljen mindig gondolkodni, hogyan is csináltam a múltkor! :)

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...