r
Nosalty Logó

Téli minestrone Anna konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Szikszai Anna
Téli minestrone Anna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2649 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1630 micro
  • β-karotin
    8981 micro
  • β-crypt
    584 micro
  • Likopin
    1974 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 650 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13245.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    2422 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    975 mg
  • Foszfor
    2479 mg
  • Nátrium
    7090 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    1156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4423 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2005 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    8151 micro
  • β-karotin
    44904 micro
  • β-crypt
    2918 micro
  • Likopin
    9872 micro
  • Lut-zea
    1421 micro
Összesen 3255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    301 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha mindent meghámoztunk, felaprítottunk, amit kellett, akkor a nehezén már túl is vagyunk. Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a sonka kockákat, pirítsuk egy pár percig, majd jöhet a hagyma és a fokhagyma.
  2. Ha megpuhultak, csatlakozhat hozzájuk az édesburgonya, a tök, a zellerszár, a rozmaring és a répák. Pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét. Keverjük jól el, majd öntsük fel az alaplével, a konzerv paradicsommal, és adjuk hozzá a babérleveleket.
  3. Forraljuk fel, majd közepes hőfokon főzzük tovább. Ha érezzük, hogy a zöldségek már puhulnak, jöhet hozzá a tészta. Inkább a szemünkre, mint a számokra hagyatkozzunk, tehát annyi tésztát adjunk hozzá, amennyit jónak látunk. De ne feledjük, nem szabad, hogy a tészta uralja a levest.
  4. Ha már a tészta és a zöldségek is majdnem készen vannak, adjuk hozzá a kétféle babot, ha szükséges, adjunk még hozzá alaplevet, és ha kell, akkor fűszerezzük. Ha kelkáposztát használunk, akkor azt is most adjuk hozzá.
  5. Ha elkészült, akkor keverjük bele a bazsalikomot, illetve a bébi spenótot, hogyha azt választottuk a kelkáposzta helyett. Tálaljuk parmezán forgáccsal a tetején.
  • Receptkönyvben: 793
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 128745
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

Sokszor találkoztam már ezzel a levessel korábban is, ettem a hazájában is, és természetesen az olasz konyha elkötelezett híveként magam is készítem néhanapján. A legjobban az itáliai konyha szabadságát szeretem. Nincsenek szabályok, nincsenek szigorú receptek, ahány ház, annyi szokás. Érzésből főzhetünk. A minestrone elkészítésére is számtalan recept létezik, ez is csupán csak egy a sok közül, ezért azokat, akik vállalkoznak majd az elkészítésére, arra szeretném biztatni, hogy bátran változtassák a hozzávalókat a saját kedvük szerint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...