Szicíliai húsgombócok
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A szószhoz
-
3g fokhagyma4 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
7 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
A gombócokhoz
-
14g zsemle37 kcal
-
13g fenyőmag84 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
125g darált marhahús178 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1080
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A szószhoz
-
12g fokhagyma16 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
26 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
A gombócokhoz
-
54g zsemle147 kcal
-
50g fenyőmag337 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
4307
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A szószhoz
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
33.8g konzerv paradicsom5 kcal
-
1.4g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
4.2g száraz vörösbor3 kcal
-
8.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
A gombócokhoz
-
2.3g zsemle6 kcal
-
2.1g fenyőmag14 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
4.2g parmezán sajt17 kcal
-
21.2g darált marhahús30 kcal
-
4.2g mazsola13 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.2g napraforgó olaj64 kcal
Összesen
182
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 79.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1912.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 489 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 660 mg
-
Nátrium 554 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 407 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 231 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1327 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 7791 micro
-
Lut-zea 1126 micro
Összesen
1080
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 184.1 g
Zsír
-
Összesen 316.2 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 90 g
-
Koleszterin 733 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7649.1 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 1957 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 512 mg
-
Foszfor 2641 mg
-
Nátrium 2217 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.8 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1628.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 798 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 90 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 922 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 869 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 5309 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 31164 micro
-
Lut-zea 4502 micro
Összesen
4307
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1319 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
A szószhoz
-
4 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl olívaolaj
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 ek cukor
-
1 dl száraz vörösbor
-
2 dl víz
-
só ízlés szerint
A gombócokhoz
-
5 dkg fenyőmag
-
1 csokor petrezselyem
-
10 dkg parmezán sajt
-
50 dkg darált marhahús
-
10 dkg mazsola
-
2 db tojás
-
2 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A szószhoz
- A szószhoz a megpucolt fokhagymát összezúzzuk, és egy 30 cm átmérőjű kb. 6 cm magas peremű lábosban megfonnyasztjuk az olívaolajon. A hámozott paradicsomot a levével együtt összepépesítjük, ráöntjük a fokhagymára, és jöhet azonnal a többi hozzávaló is. Az egészet sózzuk-borsozzuk, kevergetve felforraljuk, és takarék lángon csendes forrásban kb. 20 perc alatt készre főzzük. A végén apróra vágva belekeverjük a bazsalikomot.
- Ezalatt haladunk a húsgombócokkal. A zsemlét félbevágjuk, és beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi. A fenyőmagot egy kicsi, száraz serpenyőben mérsékelt tűzön aranybarnára pirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk, a parmezánt megreszeljük, a zsemlét kinyomkodjuk. Végül az összes hozzávalót késes betétű robotgépben összedolgozzuk, és sózzuk-borsozzuk.
- A húsos masszából 20 db, egyenlő méretű gombócot formálunk. A sütéshez egy 28 cm átmérőjű teflonserpenyőben 1,5 cm-es rétegben olajat forrósítunk. 2 adagban mérsékelt tűzön, adagonként 10-12 perc alatt megsütjük benne a húsgombócokat. Közben néhányszor megforgatjuk őket, hogy egyenletesen piruljanak.
- A megsült húsgombócokról papírtörlővel leitatjuk a felesleges olajat, áttesszük őket a mártásba, és mérsékelt tűzön pár perc alatt összefőzzük az ételt.
- Főtt makaróni illik mellé.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11253
- Feltöltés dátuma: 2013. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyultanti
100 recept
Úgy gondoltam, itt az ideje, hogy valami új elkészítési módját keressem a darált húsnak. Így bukkantam rá erre a receptre is, és nagyon jónak bizonyult. És bárki azt gondolja, kettőt lapoztam a szakácskönyvben, amikor a hozzávalók között mazsolát szerepeltettem, azt megnyugtatom, hogy igenis kellemes végeredményt ad a mazsola édeskés, a paradicsom savanykás, a paprika finoman csípős ízkombinációja, kiegészítve a zöldfűszerek aromájával.