r
Nosalty Logó

Szicíliai húsgombócok

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nyultanti
Szicíliai húsgombócok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A szószhoz

A gombócokhoz

Összesen 1080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A szószhoz

A gombócokhoz

Összesen 4307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A szószhoz

A gombócokhoz

Összesen 182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    407 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1327 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7791 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 1080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    184.1 g

Zsír

  • Összesen
    316.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7649.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    2641 mg
  • Nátrium
    2217 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1628.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    922 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    5309 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    31164 micro
  • Lut-zea
    4502 micro
Összesen 4307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1319 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A gombócokhoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A szószhoz a megpucolt fokhagymát összezúzzuk, és egy 30 cm átmérőjű kb. 6 cm magas peremű lábosban megfonnyasztjuk az olívaolajon. A hámozott paradicsomot a levével együtt összepépesítjük, ráöntjük a fokhagymára, és jöhet azonnal a többi hozzávaló is. Az egészet sózzuk-borsozzuk, kevergetve felforraljuk, és takarék lángon csendes forrásban kb. 20 perc alatt készre főzzük. A végén apróra vágva belekeverjük a bazsalikomot.
  2. Ezalatt haladunk a húsgombócokkal. A zsemlét félbevágjuk, és beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi. A fenyőmagot egy kicsi, száraz serpenyőben mérsékelt tűzön aranybarnára pirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk, a parmezánt megreszeljük, a zsemlét kinyomkodjuk. Végül az összes hozzávalót késes betétű robotgépben összedolgozzuk, és sózzuk-borsozzuk.
  3. A húsos masszából 20 db, egyenlő méretű gombócot formálunk. A sütéshez egy 28 cm átmérőjű teflonserpenyőben 1,5 cm-es rétegben olajat forrósítunk. 2 adagban mérsékelt tűzön, adagonként 10-12 perc alatt megsütjük benne a húsgombócokat. Közben néhányszor megforgatjuk őket, hogy egyenletesen piruljanak.
  4. A megsült húsgombócokról papírtörlővel leitatjuk a felesleges olajat, áttesszük őket a mártásba, és mérsékelt tűzön pár perc alatt összefőzzük az ételt.
  5. Főtt makaróni illik mellé.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11238
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szicíliai húsgombócok
nyultanti 100 recept

Úgy gondoltam, itt az ideje, hogy valami új elkészítési módját keressem a darált húsnak. Így bukkantam rá erre a receptre is, és nagyon jónak bizonyult. És bárki azt gondolja, kettőt lapoztam a szakácskönyvben, amikor a hozzávalók között mazsolát szerepeltettem, azt megnyugtatom, hogy igenis kellemes végeredményt ad a mazsola édeskés, a paradicsom savanykás, a paprika finoman csípős ízkombinációja, kiegészítve a zöldfűszerek aromájával.

Hozzávalók

A szószhoz

A gombócokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...