r
Nosalty Logó

Spagettivel tűzdelt virsli olaszos raguval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Spagettivel tűzdelt virsli olaszos raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3183.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    918 micro
  • β-karotin
    5885 micro
  • β-crypt
    1018 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 1019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290.9 g

Zsír

  • Összesen
    311 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19102.5 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    685 mg
  • Kálcium
    3989 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    4347 mg
  • Nátrium
    9142 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    3390.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4543 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1773 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2056 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1113 micro
  • α-karotin
    5511 micro
  • β-karotin
    35308 micro
  • β-crypt
    6108 micro
  • Likopin
    21962 micro
  • Lut-zea
    4556 micro
Összesen 6118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    440 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát, az áttört fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a darált húst, fehéredésig keverés mellett pirítjuk.
  2. Majd belekerül a hámozott paradicsom, a felkockázott cukkini, a felszeletelt kápia és kaliforniai paprika, a felkockázott gomba, a negyedekre szeletelt répa és fehérrépa, a petrezselyemzöld, bazsalikom, őrölt pirospaprika, oregánó, só és bors.
  3. Átkeverjük, és fedő alatt főzzük, közepes lángon kb. 150-160 fokon.
  4. Előkészítjük a vizet a tésztának.
  5. A félbetört spagettit és a roppanós, sertéshúsból készült 1-1,5 cm-es darabokra vágott virsliket és egy vágódeszkát veszünk elő, a virsliket ráállítjuk, vágott felületével a deszkára, és a felső vágott részébe 6-7-8 spagettit szúrunk bele. Majd ha az összes bele lett szúrva, óvatos, de határozott mozdulattal átnyomjuk a virslin úgy, hogy a két oldalán nagyjából egyformán legyenek a spagettik, nagyságra.
  6. Mire a felénél járunk, már tapasztaltabban, gyorsabban készíthetjük, mire kész, a szószunk is megfő.
  7. A lobogó, sós, kicsit olajos vízben a virslis spagettikat kifőzzük, előírás szerinti ideig (spagetti főzési ideje).
  8. Kóstoljuk a ragunkat, és ha minden megfőtt benne, akkor tesszük bele a cukrot, összeforr, szükség szerint még ízesíthetjük, és ha felforrt, akkor kikapcsoljuk, kész, melegen tartjuk tálalásig.
  9. A kifőtt virslis spagettit leszűrjük, lecsepegtetve egy tálba szedjük ki, melegen tartjuk.
  10. Tálaljuk a virslis spagettit a raguval, reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5372
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Ajánló

Sok finom reszelt sajt, aki megteheti parmezán. Könnyedebb gyümölcslevest tálaljunk előtte. A ragu részéből a húst ki lehet hagyni, akkor is finom marad a ragunk. Kínáljunk utána finom bort, ásványvizet vagy házi szörpöt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagettivel tűzdelt virsli olaszos raguval
Éva-Anyóca 350 recept

Érdekes és ugyanakkor fura képre lettem figyelmes egy kis főzős újságban... Annyira megtetszett, piszkálta a fantáziámat, hogy elkészítettem. Az a recept nem tartalmaz húst, de nekem a fasírtból kimaradt, ezért ezt a kevés mennyiséget belefőztem. Nyugodtan ki lehet hagyni, hiszen húsfélének ott a virsli. Ez a virsli igazi sertéshúsból készült roppanós virsli. Szilveszterre a hentesünk mindig készít direkt igazi húsból, nagyon finom virslit, ezt onnan is tudjuk, hogy tényleg húsból van, mert az ára is megmutatja, kissé sokkalta drágább..:-) De megéri! A szilveszter éjfélkor feltálalt virslit is mindig ekkor, szilveszter előtt pár nappal, innen a hentestől veszem, és még soha nem csalódtam.:-) A másik, amire figyelni kell, hogy a tészták tűzdelése bizony időigényes, ezalatt a ragu készre főhet, még ha húsos, akkor is, bár amennyire tartottam tőle az elején, annyira magabiztosan csináltam már a közepétől, és stabilan elbírta a 7-8 szál fél spagettiket a virslidarabka. Az átszúrásnál arra tényleg ügyelni kell, hogy a türelemjáték nevű, szúrjuk át a spagettit a virslidarabon tevékenységünket itt el ne rontsuk, mert a virsliből, mindkét oldalt hasonló, ha nem egyforma spagettik kell, hogy kilógjanak. Aznap, január 7-én, a lányommal reggel  orvosnál voltunk, mert beteg lett, és amíg aludt a szobában, kissé már megnyugodva, hogy gyógyulása elindult, még kissé idegesen, nekiláttam, mert főzni, azt mindig kell.........Én azt hittem, hogy ha valaki türelmetlen, ideges, gondokkal tele a feje, az tutira elronthatja, de nem... Teljesen le tudja kötni az ember figyelmét, és nem lesz eltört spagetti, mindegyik sikerül, és a végére még az érdekes látványon kívül az eredmény, hogy le lehet nyugodni, ha volt is némi problémánk előtte.:-) A kifőzés is érdekes, hisz a virslinek más ideje van, mint a spagettinak, de érdekes, sikeresen addigra mindkettő jó lett, amennyi idő meg van adva a spagettinál..:-) A ragu az én készítési módom: egyrészt a hagyma párolása miatt, meg azért, mert tettem bele őrölt pirospaprikát is, és a paradicsom pici savasságát elvevőnek kicsi cukrot is. A recept ajánlotta az ajvárt, de nem találtam fontosnak, és én azt sem tettem bele, a ragu (szósz) darált hús nélkül is tökéletesen megállja a helyét. Nagyon finom lett a raguval a virslivel tűzdelt spagetti, és a sajt is feldobta. Előtte csak gyors és finom gyümölcslevest érdemes csak készíteni... Az nagyon finom, és nem túl megterhelő. Én vegyes gyümölcsből készítettem.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...