Spagettivel tűzdelt virsli olaszos raguval
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A raguhoz
-
5g kacsazsír0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
28g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
133g konzerv paradicsom21 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g kápia paprika21 kcal
-
25 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
20g cukkini3 kcal
-
33g darált sertéshús61 kcal
-
5g ajvár4 kcal
-
3g cukor10 kcal
A körethez
-
167g virsli448 kcal
-
83g spagetti tészta309 kcal
-
0g só0 kcal
-
12 kcal
A tálaláshoz
-
17g sajt59 kcal
-
8 kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A raguhoz
-
30g kacsazsír0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
600g kápia paprika128 kcal
-
147 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
30g ajvár24 kcal
-
15g cukor58 kcal
A körethez
-
1000g virsli2690 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A tálaláshoz
-
100g sajt352 kcal
-
49 kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A raguhoz
-
0.6g kacsazsír0 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.4g sárgarépa1 kcal
-
1.8g fehérrépa1 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
12g kápia paprika3 kcal
-
3 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
1 kcal
-
2.4g cukkini0 kcal
-
7 kcal
-
0.6g ajvár0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
A körethez
-
20.1g virsli54 kcal
-
10g spagetti tészta37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
A tálaláshoz
-
2g sajt7 kcal
-
1 kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.5 g
Zsír
-
Összesen 51.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3183.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 665 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 725 mg
-
Nátrium 1524 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 565.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 757 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 296 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 918 micro
-
β-karotin 5885 micro
-
β-crypt 1018 micro
-
Likopin 3660 micro
-
Lut-zea 759 micro
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 290.9 g
Zsír
-
Összesen 311 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 909 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19102.5 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 685 mg
-
Kálcium 3989 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 816 mg
-
Foszfor 4347 mg
-
Nátrium 9142 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 550.7 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 73 mg
VÍZ
-
Összesen 3390.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4543 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 1773 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 106 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2056 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 1113 micro
-
α-karotin 5511 micro
-
β-karotin 35308 micro
-
β-crypt 6108 micro
-
Likopin 21962 micro
-
Lut-zea 4556 micro
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 708 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 440 micro
-
Lut-zea 91 micro
Hozzávalók
A raguhoz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
5 db kápia paprika
-
3 tk oregánó
-
2 tk bazsalikom
-
3 tk petrezselyem
-
300 g csiperkegomba
-
20 dkg darált sertéshús
-
3 teáskanál cukor
A körethez
-
1 kg virsli
-
500 g spagetti tészta
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
Elkészítés
A raguhoz
- A kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát, az áttört fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a darált húst, fehéredésig keverés mellett pirítjuk.
- Majd belekerül a hámozott paradicsom, a felkockázott cukkini, a felszeletelt kápia és kaliforniai paprika, a felkockázott gomba, a negyedekre szeletelt répa és fehérrépa, a petrezselyemzöld, bazsalikom, őrölt pirospaprika, oregánó, só és bors.
- Átkeverjük, és fedő alatt főzzük, közepes lángon kb. 150-160 fokon.
- Előkészítjük a vizet a tésztának.
- A félbetört spagettit és a roppanós, sertéshúsból készült 1-1,5 cm-es darabokra vágott virsliket és egy vágódeszkát veszünk elő, a virsliket ráállítjuk, vágott felületével a deszkára, és a felső vágott részébe 6-7-8 spagettit szúrunk bele. Majd ha az összes bele lett szúrva, óvatos, de határozott mozdulattal átnyomjuk a virslin úgy, hogy a két oldalán nagyjából egyformán legyenek a spagettik, nagyságra.
- Mire a felénél járunk, már tapasztaltabban, gyorsabban készíthetjük, mire kész, a szószunk is megfő.
- A lobogó, sós, kicsit olajos vízben a virslis spagettikat kifőzzük, előírás szerinti ideig (spagetti főzési ideje).
- Kóstoljuk a ragunkat, és ha minden megfőtt benne, akkor tesszük bele a cukrot, összeforr, szükség szerint még ízesíthetjük, és ha felforrt, akkor kikapcsoljuk, kész, melegen tartjuk tálalásig.
- A kifőtt virslis spagettit leszűrjük, lecsepegtetve egy tálba szedjük ki, melegen tartjuk.
- Tálaljuk a virslis spagettit a raguval, reszelt sajttal.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5372
- Feltöltés dátuma: 2013. január 18.
Ajánló
Sok finom reszelt sajt, aki megteheti parmezán. Könnyedebb gyümölcslevest tálaljunk előtte. A ragu részéből a húst ki lehet hagyni, akkor is finom marad a ragunk. Kínáljunk utána finom bort, ásványvizet vagy házi szörpöt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Érdekes és ugyanakkor fura képre lettem figyelmes egy kis főzős újságban... Annyira megtetszett, piszkálta a fantáziámat, hogy elkészítettem. Az a recept nem tartalmaz húst, de nekem a fasírtból kimaradt, ezért ezt a kevés mennyiséget belefőztem. Nyugodtan ki lehet hagyni, hiszen húsfélének ott a virsli. Ez a virsli igazi sertéshúsból készült roppanós virsli. Szilveszterre a hentesünk mindig készít direkt igazi húsból, nagyon finom virslit, ezt onnan is tudjuk, hogy tényleg húsból van, mert az ára is megmutatja, kissé sokkalta drágább..:-) De megéri! A szilveszter éjfélkor feltálalt virslit is mindig ekkor, szilveszter előtt pár nappal, innen a hentestől veszem, és még soha nem csalódtam.:-) A másik, amire figyelni kell, hogy a tészták tűzdelése bizony időigényes, ezalatt a ragu készre főhet, még ha húsos, akkor is, bár amennyire tartottam tőle az elején, annyira magabiztosan csináltam már a közepétől, és stabilan elbírta a 7-8 szál fél spagettiket a virslidarabka. Az átszúrásnál arra tényleg ügyelni kell, hogy a türelemjáték nevű, szúrjuk át a spagettit a virslidarabon tevékenységünket itt el ne rontsuk, mert a virsliből, mindkét oldalt hasonló, ha nem egyforma spagettik kell, hogy kilógjanak. Aznap, január 7-én, a lányommal reggel orvosnál voltunk, mert beteg lett, és amíg aludt a szobában, kissé már megnyugodva, hogy gyógyulása elindult, még kissé idegesen, nekiláttam, mert főzni, azt mindig kell.........Én azt hittem, hogy ha valaki türelmetlen, ideges, gondokkal tele a feje, az tutira elronthatja, de nem... Teljesen le tudja kötni az ember figyelmét, és nem lesz eltört spagetti, mindegyik sikerül, és a végére még az érdekes látványon kívül az eredmény, hogy le lehet nyugodni, ha volt is némi problémánk előtte.:-) A kifőzés is érdekes, hisz a virslinek más ideje van, mint a spagettinak, de érdekes, sikeresen addigra mindkettő jó lett, amennyi idő meg van adva a spagettinál..:-) A ragu az én készítési módom: egyrészt a hagyma párolása miatt, meg azért, mert tettem bele őrölt pirospaprikát is, és a paradicsom pici savasságát elvevőnek kicsi cukrot is. A recept ajánlotta az ajvárt, de nem találtam fontosnak, és én azt sem tettem bele, a ragu (szósz) darált hús nélkül is tökéletesen megállja a helyét. Nagyon finom lett a raguval a virslivel tűzdelt spagetti, és a sajt is feldobta. Előtte csak gyors és finom gyümölcslevest érdemes csak készíteni... Az nagyon finom, és nem túl megterhelő. Én vegyes gyümölcsből készítettem.