r
Nosalty Logó

Sörkrém pohárban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pozsgai Fanni
Sörkrém pohárban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Zabos csokis keksz

Misos karamell öntet

Sör krém

Mascarponés karamell krém

Narancs

Összesen 1438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Zabos csokis keksz

Misos karamell öntet

Sör krém

Mascarponés karamell krém

Narancs

Összesen 5751 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Zabos csokis keksz

Misos karamell öntet

Sör krém

Mascarponés karamell krém

Narancs

Összesen 262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    402.3 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4525.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    1677 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.5 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    688 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2337 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    386 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 5751 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Zabos csokis keksz

Misos karamell öntet

Sör krém

Mascarponés karamell krém

Narancs

Elkészítés

Zabos csokis keksz

  1. A datolyát forró vízben áztatjuk, majd késes aprítóban pürésítjük.
  2. Az összes hozzávalót kimérjük, és dió méretű golyókat formázunk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük

Misos karamell öntet

  1. A cukrot tegyük egy kis méretű serpenyőbe, két evőkanál vízzel és lassan, nem kavargatva, borostyán színűre karamellizáljuk.
  2. Adjuk hozzá a tejszínt, kevergessük, míg homogén állagot nem kapunk.
  3. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a miso pasztát.

Sör krém

  1. A barna sört a felére redukáljuk.
  2. A tojássárgájákat keverjük el a cukorral, majd a keményítővel.
  3. A leredukált sörhöz adjuk hozzá a tejet, kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a tojássárgájás keveréket.
  4. Míg langyosra hűl, időnként kevergessük meg.
  5. A mascarponét és a habtejszínt közepes fokozaton verjük habbá. Majd adjuk hozzá a kihűtött sörkrémet és keverjük át.

Mascarponés karamell krém

  1. A mascarponét és a habtejszínt közepes fokozaton verjük habbá.
  2. Adjuk hozzá az előzőleg elkészített karamellszószból 3 evőkanálnyit.

Narancs

  1. Egy narancsot filézzünk fel. A narancslével keverjük el a keményítőt, adjuk hozzá filéket és főzzük meg, hogy egy közepes sűrűségű krémet kapjunk.
  2. Ízesítsük mézzel. Kóstoljuk meg, ízlés szerint adhatunk még hozzá mézet.
  3. Az összes hozzávaló elkészült, így poharakba tölthetjük a krémeket, rétegenként.
  4. Alulra törjünk fel a csokis kekszből erre jöhet a sörkrém, narancskrém, mascarponés karamellkrém.
  5. Díszítsük a maradék misos karamellöntettel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sörkrém pohárban
Pozsgai Fanni 4 recept

Sörkedvelőknek különösen ajánlott desszert az ünnepekre.

Hozzávalók

Zabos csokis keksz

Misos karamell öntet

Sör krém

Mascarponés karamell krém

Narancs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...