Sörkrém pohárban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pozsgai Fanni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
Zabos csokis keksz
-
25g zabpehely95 kcal
-
97 kcal
-
25g datolya63 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14g tojás17 kcal
Misos karamell öntet
-
25g cukor97 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
8g miso15 kcal
Sör krém
-
50g barna sör22 kcal
-
38 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
38g tej21 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
Mascarponés karamell krém
-
11g karamell öntet24 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
Narancs
Összesen
1438
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
Zabos csokis keksz
-
100g zabpehely379 kcal
-
100g csicseriborsóliszt387 kcal
-
100g datolya254 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Misos karamell öntet
-
100g cukor387 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
30g miso59 kcal
Sör krém
-
200g barna sör86 kcal
-
152 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g tej84 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
Mascarponés karamell krém
-
45g karamell öntet97 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
Narancs
Összesen
5751
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
Zabos csokis keksz
-
4.6g zabpehely17 kcal
-
4.6g csicseriborsóliszt18 kcal
-
4.6g datolya12 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
Misos karamell öntet
-
4.6g cukor18 kcal
-
4.6g habtejszín13 kcal
-
1.4g miso3 kcal
Sör krém
-
9.1g barna sör4 kcal
-
1.8g étkezési keményítő7 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
9.1g habtejszín27 kcal
-
9.1g mascarpone37 kcal
Mascarponés karamell krém
-
2.1g karamell öntet4 kcal
-
4.6g habtejszín13 kcal
-
4.6g mascarpone18 kcal
Narancs
Összesen
262
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 100.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1131.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.9 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 212.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 603 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
1438
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 93.6 g
Zsír
-
Összesen 402.3 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4525.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 830 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 441 mg
-
Foszfor 1459 mg
-
Nátrium 1677 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 443.5 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 850.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2413 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 219 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 688 micro
-
Kolin: 679 mg
-
Retinol - A vitamin: 2337 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 722 micro
-
β-crypt 386 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1288 micro
Összesen
5751
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
Zabos csokis keksz
Misos karamell öntet
-
100 g cukor
-
100 ml habtejszín
-
1 ek miso
Sör krém
-
200 ml barna sör
-
40 g étkezési keményítő
-
2 db tojássárgája
-
150 ml tej
-
200 g habtejszín
-
200 g mascarpone
Mascarponés karamell krém
-
3 ek karamell öntet
-
100 g habtejszín
-
100 g mascarpone
Narancs
Elkészítés
Zabos csokis keksz
- A datolyát forró vízben áztatjuk, majd késes aprítóban pürésítjük.
- Az összes hozzávalót kimérjük, és dió méretű golyókat formázunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük
Misos karamell öntet
- A cukrot tegyük egy kis méretű serpenyőbe, két evőkanál vízzel és lassan, nem kavargatva, borostyán színűre karamellizáljuk.
- Adjuk hozzá a tejszínt, kevergessük, míg homogén állagot nem kapunk.
- Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a miso pasztát.
Sör krém
- A barna sört a felére redukáljuk.
- A tojássárgájákat keverjük el a cukorral, majd a keményítővel.
- A leredukált sörhöz adjuk hozzá a tejet, kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a tojássárgájás keveréket.
- Míg langyosra hűl, időnként kevergessük meg.
- A mascarponét és a habtejszínt közepes fokozaton verjük habbá. Majd adjuk hozzá a kihűtött sörkrémet és keverjük át.
Mascarponés karamell krém
- A mascarponét és a habtejszínt közepes fokozaton verjük habbá.
- Adjuk hozzá az előzőleg elkészített karamellszószból 3 evőkanálnyit.
Narancs
- Egy narancsot filézzünk fel. A narancslével keverjük el a keményítőt, adjuk hozzá filéket és főzzük meg, hogy egy közepes sűrűségű krémet kapjunk.
- Ízesítsük mézzel. Kóstoljuk meg, ízlés szerint adhatunk még hozzá mézet.
- Az összes hozzávaló elkészült, így poharakba tölthetjük a krémeket, rétegenként.
- Alulra törjünk fel a csokis kekszből erre jöhet a sörkrém, narancskrém, mascarponés karamellkrém.
- Díszítsük a maradék misos karamellöntettel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 25.
Pozsgai Fanni
4 recept
Sörkedvelőknek különösen ajánlott desszert az ünnepekre.