Karamell öntet
Leírás
A karamell pirított cukor, melyet víz hozzáadásával készítenek. A cukor, minél inkább pirítják, annál jobban veszít édességéből, s annál sötétebb barna színűvé válik. A karamell öntethez (vagy mártáshoz, szószhoz), tejet vagy még inkább tejszínt is használnak. Ettől az eredmény lágyabb, krémesebb lesz. A karamell öntet hűvösben ugyanúgy csaknem szilárdra dermed, mint a karamell, újramelegítéssel folyósítható. Süteményekhez, fagylaltokhoz, pudingokhoz használják.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Karamell öntet
fehérjetartalom
1.21 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
57.01 g
víztartalom
40.63 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
341 mg
Kalcium
49 mg
Foszfor
39 mg
Magnézium
5 mg
Top vitaminok
Kolin
6.6 mg
C vitamin
0.5 mg
E vitamin
0.05 mg
Retinol
19 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1.21 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
49 mg
Magnézium
5 mg
Foszfor
39 mg
Nátrium
341 mg
Mangán
0.029 mg
Szelén
1.3 µg
szénhidrát
cukor
57 g
víz
40.63 g
vitaminok
Folát
2 µg
Kolin
6.6 mg
Retinol
19 µg
E vitamin
0.05 mg
B12 vitamin
0.18 µg
A vitamin
19 µg
C vitamin
0.5 mg