Karamell öntet

A karamell pirított cukor, melyet víz hozzáadásával készítenek. A cukor, minél inkább pirítják, annál jobban veszít édességéből, s annál sötétebb barna színűvé válik. A karamell öntethez (vagy mártáshoz, szószhoz), tejet vagy még inkább tejszínt is használnak. Ettől az eredmény lágyabb, krémesebb lesz. A karamell öntet hűvösben ugyanúgy csaknem szilárdra dermed, mint a karamell, újramelegítéssel folyósítható. Süteményekhez, fagylaltokhoz, pudingokhoz használják.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
1.21 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
57.01 g
víztartalom
40.63 g
Nátrium
341 mg
Kalcium
49 mg
Foszfor
39 mg
Magnézium
5 mg
Kolin
6.6 mg
C vitamin
0.5 mg
E vitamin
0.05 mg
Retinol
19 µg
fehérje
1.21 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
49 mg
Magnézium
5 mg
Foszfor
39 mg
Nátrium
341 mg
Mangán
0.029 mg
Szelén
1.3 µg
szénhidrát
cukor
57 g
víz
40.63 g
vitaminok
Folát
2 µg
Kolin
6.6 mg
Retinol
19 µg
E vitamin
0.05 mg
B12 vitamin
0.18 µg
A vitamin
19 µg
C vitamin
0.5 mg
A frankfurti leves évek óta töretlenül a legnagyobb kedvencetek az oldalunkon, van azonban egy igen régimódi lépés, melyet érdemes lenne végre kiiktatni, amikor főzzük - finomabb és egészségesebb lesz!
NosaltyNincs is bosszantóbb annál, amikor már a főzés elején beüt a krach: nézzünk most pár trükkös módszert arra, hogyan menthető meg az odaégett levesalap, segít a Napi Tipp!
Lakos BenedekAz olasz néni még mindig kifejezetten aktív a konyhában.
NosaltyVagyunk egy páran, akik el sem tudják képzelni a napindítást egy csésze, de inkább egy bögre forró kávé nélkül. Azonban van egy dolog, amit semmiképp ne tegyünk meg a kávéval, mert egy kutatás szerint akár rákkeltő hatása is lehet.
Ha egy igazán kényeztető, mégis harmonikus menüvel szeretnéd meglepni magad és a családod, ez a hármas tökéletes választás!
A sült krumpli egyike azoknak az ételeknek, amelyeket alapvetően a legkönnyebben meg lehet sütni forrólevegős sütőben, ám csak akkor lesz aranyszínű, kívül ropogós és belül puha a végeredmény, ha elkerülünk bizonyos hibákat. Nézzük, melyek azok!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!