Karamell öntet

Karamell öntet

Leírás

A karamell pirított cukor, melyet víz hozzáadásával készítenek. A cukor, minél inkább pirítják, annál jobban veszít édességéből, s annál sötétebb barna színűvé válik. A karamell öntethez (vagy mártáshoz, szószhoz), tejet vagy még inkább tejszínt is használnak. Ettől az eredmény lágyabb, krémesebb lesz. A karamell öntet hűvösben ugyanúgy csaknem szilárdra dermed, mint a karamell, újramelegítéssel folyósítható. Süteményekhez, fagylaltokhoz, pudingokhoz használják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Karamell öntet

fehérjetartalom

1.21 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

57.01 g

víztartalom

40.63 g

gramm karamell öntet?

Top ásványi anyagok

Nátrium

341 mg

Kalcium

49 mg

Foszfor

39 mg

Magnézium

5 mg

Top vitaminok

Kolin

6.6 mg

C vitamin

0.5 mg

E vitamin

0.05 mg

Retinol

19 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.21 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

49 mg

Magnézium

5 mg

Foszfor

39 mg

Nátrium

341 mg

Mangán

0.029 mg

Szelén

1.3 µg

szénhidrát

cukor

57 g

víz

40.63 g

vitaminok

Folát

2 µg

Kolin

6.6 mg

Retinol

19 µg

E vitamin

0.05 mg

B12 vitamin

0.18 µg

A vitamin

19 µg

C vitamin

0.5 mg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!