r
Nosalty Logó

Kinder torta születésnapra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercédesz_94
Kinder torta születésnapra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kukta
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 11104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2639.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.5 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 1851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.4 g

Zsír

  • Összesen
    376.2 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    2927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15836.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    4873 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    5633 mg
  • Nátrium
    4090 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1706.8 g
  • Cukor
    1226 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    674 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1367 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    2430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1360 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3968 micro
Összesen 11104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

  1. Először készítünk két kerek piskótát, 8-8 tojással, egy diósat és egy simát.
  2. A megadott adagokat is eszerint kell elosztani, tehát diós piskóta: 8 tojás, 8 ek cukor, 5 ek liszt, 3 ek darált dió, 1 sütőpor. Sima piskóta: 8 tojás, 8 ek cukor, 8 ek liszt, 1 sütőpor.
  3. 180 fokon 45 percig sütjük. Miután teljesen kihűltek, kettőbe vágjuk őket, tehát összesen 4 piskótalap lesz a tortában.
  4. Elkészítjük a krémet. A pudingot, ha adagonkét készítjük, akkor két csomag tejszínízű pudigporhoz hozzákeverünk 25 dkg cukrot, majd hozzátöltünk fél liter tejet. Sűrűsödésig főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Először felverünk fél liter tejszínhabot, közben hozzáadunk 2 habfixálót.
  6. Ha a pudingok kihűltek, kavarjuk ki őket és egyenlő arányban osszuk el hozzájuk a felvert tejszínhabot, majd ezzel is kavarjuk egyenletesre a pudingokat.
  7. Elkezdhetjük összeállítani a tortát.
  8. Vegyük az egyik diós lapot, de kezdhetjük a sima piskótalappal is, nem fontos a sorrend.
  9. Kenjük meg vékonyan nutellával, majd erre jöhet az egyik adag pudingos krém. Ha túl soknak találjuk a pudingot, nem muszáj az egészet felkenni, de érdemesebb minél vastagabban kenni a krémet.
  10. Most jöhet egy újabb piskótalap. Erre kenjük újból a pudingos krémet, majd aprítsuk fel a mogyorót és vastagon szórjuk el a krémen.
  11. Az egyenletesen szétszórt mogyoróra pedig csorgassuk rá bőven a karamellöntetet.
  12. Jöhet az újabb piskótalap, a pudingos krém, itt már kicsit kevesebb karamellöntettel.
  13. Végül pedig helyezzük fel az utolsó piskótalapot.
  14. A maradék fél liter tejszínhabot is verjük fel 2 csomag habfixálóval minél keményebbre, ugyanis ez lesz a bevonat. Majd adjunk hozzá kb. 3 ek nutellát. Lehet többet is ízlés szerint.
  15. Miután egyenletesen bekentük a tortát a nutellás tejszínhabbal, vigyünk fel aprított mogyorót az oldalára.
  16. A tetejére olvasszuk meg gőz fölött a tejcsokoládét, majd öntsük a tortára és egyenletesen kenjük el rajta.
  17. Díszítésként csorgassunk a csokiból a torta oldalára is.
  18. A tetejét pedig kedvünk szerint díszítsük kinder csokoládékkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 1895
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kinder torta születésnapra
Mercédesz_94 36 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...