r
Nosalty Logó

Pekándiós-karamellás linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Pekándiós-karamellás linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    268.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2816.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.2 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1556 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 4498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a ledarált pekándió 2/3-ával, porcukorral, vaníliás cukorral, sóval és sütőporral elkeverjük.
  2. A felkockázott puha vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékbe, majd hozzáadunk egy tojássárgáját és 1 ek. tejfölt, majd tésztát gyúrunk. 15-20 percre a fagyasztóba tesszük.
  3. Közben a maradék pekándiót egy száraz serpenyőben a nádcukorral megpirítjuk.
  4. A lehűlt tésztát kétfelé szedjük, vékonyra nyújtjuk, majd a formával kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
  6. Közben a tészta másik felét is kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd a kiszaggatott formák közepét egy 1 cm átmérőjű szív alakú formával újból kiszaggatjuk.
  7. Vékonyan megkenjük egy felvert tojással a kiszaggatott tésztákat, megszórjuk a cukros-pekándiós keverékkel, majd hasonló módon, 10 perc alatt ezeket is kisütjük.
  8. Ha lehűltek a kisült tészták, a teli oldalukat megkenjük 1-1 tk. karamellkrémmel, majd ráhelyezzük a lyukas tetőket, és fogyaszthatjuk is. Becsomagolva, egy éjszaka alatt megpuhulnak a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 2688
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha idén valami igazán különleges gasztroajándékot ajándékoznál, készítsd ezt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...