Karamellás-almás sajttortaszelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
alap
krém
-
38g krémsajt94 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g alma20 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g cukor10 kcal
tetejére
-
19g karamell öntet41 kcal
Összesen
289
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
289
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53 g
Zsír
-
Összesen 192.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 723 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2036.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 1243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 383 g
-
Cukor 302 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 600.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 870 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 473 mg
-
Retinol - A vitamin: 845 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 861 micro
Összesen
3444
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
alap
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
- Az alaphoz egy közepes edényben összekeverjük az olvasztott vajat, fahéjat, cukrot és a kekszmorzsát. Az előkészített formába öntjük, és egyenletesen belenyomkodjuk. 10 percig sütjük.
- A krémsajtos töltelékhez egy másik edényben összekeverjük a krémsajtot a cukorral, tojással és a csipet sóval. Magas sebességen keverjük kb. 5 percig, hogy sima krémet kapjunk.
- Ismét egy másik edényben az almaszeletekhez hozzáforgatjuk a fahéjat és a cukrot, hogy mindenhol jól befedje. Majd az almákat óvatosan hozzákeverjük a krémsajtos krémhez, a formába öntjük, és spatulával elegyengetjük a tetejét.
- Középmagasságon kb. egy órát sütjük, majd hagyjuk tejesen kihűlni szeletelés előtt. Tálaláskor a szeletekre egy kevés karamellöntetet csurgatunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15944
- Feltöltés dátuma: 2018. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Almás is, fahéjas is, sajttorta is, karamellás is. Többet nem is kell mondanom, ahogy apukámnak sem kellett több leírást adom a süteményről. Rögtön elfogadta a javaslatot és nem csalódtunk a végeredményben sem. A tetejéhez a karamell öntetről külön, megtekinthető receptem van.