r
Nosalty Logó

Almás-sajtkrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Deloretta
Almás-sajtkrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Alma

Morzsatészta (streusel)

Összesen 1591 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Alma

Morzsatészta (streusel)

Összesen 6352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Alma

Morzsatészta (streusel)

Összesen 313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1591 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1078.9 g
  • Cukor
    760 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 6352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Alma

Morzsatészta (streusel)

Elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  2. Egy kb 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  3. A tészta hozzávalóit (barna cukor, liszt, vaj) összedolgozzuk egy villa segítségével, amíg össze nem áll morzsás állagúra.
  4. A tésztát belenyomkodjuk a tepsi aljába, és félretesszük, amíg a többi réteg el nem készül. Érdemes csak akkor betenni a sütőbe, amikor már majdnem minden kész van, mert hamar megsül, és a sajtkrémet a meleg tésztára érdemes tenni, és a végén minél előbb visszatenni a sütőbe.
  5. Ha a többi réteg már majdnem kész, betesszük a sütőbe 12-14 percre.

Krém

  1. Az összetevőket (krémsajt, tojás, cukor, vanília aroma) jól összekeverjük, hogy egy homogén krémet kapjunk.

Alma

  1. Az almát meghámozzuk, és felkockázzuk, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal, és jól összekeverjük.

Morzsatészta (streusel)

  1. Szintén összedolgozzuk a hozzávalókat egy villával (liszt, zabpehely, cukor, vaj), amíg nagyobb szemű, morzsás állagot nem kapunk. Fontos, hogy a vaj hideg legyen, különben morzsa helyett csak egy masszát kapunk. Amíg nem használjuk fel, tároljuk hűtőben. A karamell öntetet még nem tesszük rá.
  2. Ha a tészta megsült, ráöntjük a sajtkrémet, rászórjuk a fahéjas almát, és a tetejére a morzsatésztát.
  3. A sütit visszatesszük a sütőbe (szintén 180°C-ra) még kb 30-45 percre.
  4. Miután megsült a süti, még forrón a tetejére öntjük a karamell öntetet.
  5. Hagyjuk a sütit kihűlni, majd minimum 2 órára tegyük hűtőbe, mielőtt felszeletelnénk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4834
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-sajtkrémes szelet
Deloretta 12 recept

Egy amerikai blogon találtam ezt a receptet, és első olvasásra megtetszett. Szívesen nézegetek ilyen blogokat, gyönyörű sütik vannak fent, viszont a legtöbbet túlságosan édesnek vagy mesterségesnek találom, szóval inkább csak nézegetem a képeket. Amiben viszont nagyon jók az amerikai blogok, azok a sajtkrémes sütik és sajttorták. Ez a süti is nagy kedvencem lett, és nem is nehéz elkészíteni. A receptben US cup (bögre) mértékegységgel voltak megadva a hozzávalók, és akinek van ilyen készlete, az használhatja, viszont akinek nincs, annak odaírtam grammban is a mennyiségeket. Egyébként a bögre térfogata 240 ml.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Alma

Morzsatészta (streusel)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...