Almás-sajtkrémes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Deloretta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
38g finomliszt137 kcal
-
58g barna cukor219 kcal
-
29g vaj206 kcal
Krém
-
56g krémsajt141 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
58g cukor223 kcal
-
14g tojás17 kcal
Alma
Morzsatészta (streusel)
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g zabpehely95 kcal
-
58g barna cukor219 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g karamell öntet32 kcal
Összesen
1591
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
230g barna cukor874 kcal
-
115g vaj825 kcal
Krém
-
225g krémsajt563 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
55g tojás69 kcal
Alma
Morzsatészta (streusel)
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g zabpehely379 kcal
-
230g barna cukor874 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
60g karamell öntet130 kcal
Összesen
6352
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
11.4g barna cukor43 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
Krém
-
11.1g krémsajt28 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
11.4g cukor44 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
Alma
Morzsatészta (streusel)
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
5g zabpehely19 kcal
-
11.4g barna cukor43 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
6 kcal
Összesen
313
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 269.7 g
-
Cukor 190 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 112.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
1591
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 208.4 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 556 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2451.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 601 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 953 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1078.9 g
-
Cukor 760 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 450.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1297 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 1263 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 582 micro
Összesen
6352
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
115 g vaj
Krém
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 db tojás
Alma
Morzsatészta (streusel)
-
60 g vaj
-
60 ml karamell öntet
Elkészítés
Tészta
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
- Egy kb 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A tészta hozzávalóit (barna cukor, liszt, vaj) összedolgozzuk egy villa segítségével, amíg össze nem áll morzsás állagúra.
- A tésztát belenyomkodjuk a tepsi aljába, és félretesszük, amíg a többi réteg el nem készül. Érdemes csak akkor betenni a sütőbe, amikor már majdnem minden kész van, mert hamar megsül, és a sajtkrémet a meleg tésztára érdemes tenni, és a végén minél előbb visszatenni a sütőbe.
- Ha a többi réteg már majdnem kész, betesszük a sütőbe 12-14 percre.
Krém
- Az összetevőket (krémsajt, tojás, cukor, vanília aroma) jól összekeverjük, hogy egy homogén krémet kapjunk.
Alma
- Az almát meghámozzuk, és felkockázzuk, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal, és jól összekeverjük.
Morzsatészta (streusel)
- Szintén összedolgozzuk a hozzávalókat egy villával (liszt, zabpehely, cukor, vaj), amíg nagyobb szemű, morzsás állagot nem kapunk. Fontos, hogy a vaj hideg legyen, különben morzsa helyett csak egy masszát kapunk. Amíg nem használjuk fel, tároljuk hűtőben. A karamell öntetet még nem tesszük rá.
- Ha a tészta megsült, ráöntjük a sajtkrémet, rászórjuk a fahéjas almát, és a tetejére a morzsatésztát.
- A sütit visszatesszük a sütőbe (szintén 180°C-ra) még kb 30-45 percre.
- Miután megsült a süti, még forrón a tetejére öntjük a karamell öntetet.
- Hagyjuk a sütit kihűlni, majd minimum 2 órára tegyük hűtőbe, mielőtt felszeletelnénk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×20
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 4834
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Deloretta
12 recept
Egy amerikai blogon találtam ezt a receptet, és első olvasásra megtetszett. Szívesen nézegetek ilyen blogokat, gyönyörű sütik vannak fent, viszont a legtöbbet túlságosan édesnek vagy mesterségesnek találom, szóval inkább csak nézegetem a képeket. Amiben viszont nagyon jók az amerikai blogok, azok a sajtkrémes sütik és sajttorták. Ez a süti is nagy kedvencem lett, és nem is nehéz elkészíteni. A receptben US cup (bögre) mértékegységgel voltak megadva a hozzávalók, és akinek van ilyen készlete, az használhatja, viszont akinek nincs, annak odaírtam grammban is a mennyiségeket. Egyébként a bögre térfogata 240 ml.