r
Nosalty Logó

Pizza házi készítésű pizzaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza házi készítésű pizzaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (3 db 30 cm-es pizzához)

A feltéthez

A szószhoz

Összesen 878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (3 db 30 cm-es pizzához)

A feltéthez

A szószhoz

Összesen 3515 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (3 db 30 cm-es pizzához)

A feltéthez

A szószhoz

Összesen 195 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1956.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    11354 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7826.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    3747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    723 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    2574 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    45416 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 3515 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2517 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához (3 db 30 cm-es pizzához)

A feltéthez

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához (3 db 30 cm-es pizzához)

  1. A lisztet, az olajat, a sót és a cukor felét egy nagy tálba tesszük.
  2. A tejet a maradék cukorral felfuttatjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Dagasztjuk kb. 5 percig. (Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától, és sima lesz.) Kelesztjük kb. 1 órán keresztül szobahőmérsékleten.
  4. Közben elkészítjük a szószt.
  5. A hagymát megdinszteljük pici olajon.
  6. Hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd a konzerves dobozba vizet öntünk (ezzel is kiöblítjük a maradék paradicsomot), illetve hígítjuk vele a szószt. (Kb. 1/2-1 konzerves doboznyi vizet öntünk tehát a szószhoz.)
  7. A fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük, majd sűrűre főzzük.
  8. Közben a tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyik részből egy 30-32 cm átmérőjű tésztát nyújtunk. Kiolajozott 32 cm átmérőjű kör alakú tepsibe helyezzük a tésztát.
  9. Majd a szószt is 3 részre osztjuk, és egyenletesen rákenjük a tésztákra.
  10. A feltéteket rápakoljuk, sajtot is ráreszeljük.
  11. Előmelegített sütőben (200 oC-on, vagy 8as fokozaton) egymás után sütjük a 3 pizzát.10 - 15 perc alatt készül el 1 db, rukkolával díszítjük és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30 cm átmérőjű
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 40458
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta próbáltam a pizzatészta receptjét kikísérletezni, ugyanis sohasem ettem igazi, vékony tésztájú pizzát. Sikerült végre egy igazán finom pizzát sütnöm, erre a receptemre vagyok a legbüszkébb. És amiben az ízen kívül különbözik a rendelt pizzáktól az az, hogy még másnap is ugyanolyan puha, ropogós és finom, mint amikor kisült. Már nagyon sokszor készítettem a barátomnak és barátaimnak, mindig dicséretben részesültem. Remélem másoknak is ugyanolyan nagy kedvence lesz, mint nekünk!

Hozzávalók

A tésztához (3 db 30 cm-es pizzához)

A feltéthez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...